En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

torsdag 5 mars 2015

Kvinnor drabbas värst i högskolan, menar ministernHögskoleministern har tillsatt en expertgrupp för att "lyfta jämställdheten i högskolan", skriver tidningen Publikt. Flera andra tidningar har skrivit om det under veckan som har gått.

"Utvecklingen går alldeles för långsamt i dag, vi måste se till att vi tar vara på alla våra talanger", har hon sagt till en kvällstidning.

Kan man tänka sig att expertgruppen lyfter det faktum att bara en av tre som tar högskoleexamen är män medan två av tre är kvinnor? Och ser till att gymnasiet ger likvärdig utbildning och betyg oavsett kön.

Med tanke på att 36% av befolkningen mellan 25-64 år i Sverige har högskoleutbildning så är detta en fråga som berör miljontals människor i det här landet.

Nej, det kan man inte tänka sig. Högskoleministern är uppenbarligen inte intresserad av den typen av frågor. Utan av andra frågor.

Som att bara en av fyra professorer är kvinnor. Antalet personer som är anställda som professorer i Sverige är cirka 5000.

Vilken fråga är viktigast? Skev könsfördelning inom ett område som direkt berör miljontals människor, eller skev könsfördelning inom ett område som direkt berör fem tusen personer?

Givetvis det senare. Därför att det bara ses som ett jämställdhetsproblem när kvinnor har sämre utfall och inte när män har det.

Så jobbar en feministisk regering.

***
Bloggat om detta: Fröken Missnöjd

Lästips: Genusdebatten om varför fler män blir professorer
Bashflak om normalfördelningskurvan

6 kommentarer:

 1. Jag misstänker att Ricky Gervais produktionsbolag har tillsatt Sveriges regering. Det hela är en PR-kupp för en ny säsong av The Office som kommer utspela sig i och runt Rosenbad. Det blir skönt när Ricky snart avslöjar att allt är ett skämt, tokstollarna kommer tillbaka men bara en timme varje fredagkväll.

  /David8

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. Jodå. Tänk positivt. På sikt skrämmer den här regeringen iväg en massa väljare med dylika tokerier, och då får de kanske tänka över en gång till om det är värt att fortsätta köra "feministisk regering" eller inte.

   Radera
  2. Jag tror dock att sossarna kommer vara största parti ett tag framöver, följer de DÖ kommer inget markant att ändras inom politiken den närmsta tiden.
   Allt statligt är totalt genomsyrat av feminism, massmedia är genomsyrat och det börjar krypa in i de minsta vrår av samhället.
   Av mina tidigare hobbies är det endast en som ännu inte hamnat under attack från feminism/SJW men det kommer nog med tiden. Tur att det kommer krävas vapenhot innan genusskiten kommer till jobbet.. En fördel med att slita ut sig som egen iaf :)

   Radera
  3. Jag tror också att S kommer att vara störst, men ändå krympa. Även MP backar kraftigt just nu. Även om jag inte tror att feminismen är huvudorsaken.

   Feminismen genomsyrar inte min vardag, men det beror främst på att jag har slutat titta på SVT, slutat lyssna på SR och slutat läsa dagstidningar, annat än de artiklar jag själv söker upp via nätet.

   Radera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.