En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

onsdag 30 januari 2013

Ungmoderat okunnig om mansfrågor

Rasmus Törnblom från moderata ungdomsförbundet MUF skriver idag på SvD Brännpunkt att han brinner för jämställdhet.

Underligt nog tar han bara upp kvinnofrågor och inte en enda mansfråga. Jag gissar att han inte känner till dem. Han skriver:
"Utmaningarna i dag är större än att göra lagstiftningen könsneutral. De striderna är redan vunna".
Det är sant i den meningen att kvinnor inte längre diskrimineras av lagstiftningen. Men den är inte könsneutral - den diskriminerar män. Den som tvivlar får gärna läsa Föräldrabalken där de flesta diskriminerande exemplen finns.

Inte heller tar Rasmus Törnblom upp att pojkar missgynnas och betygsdiskrimineras i skolan, att en låg andel män får gå högre utbildning, eller att mäns självmordsfrekvens är dubbelt så hög som kvinnornas.

Jag tror att bristen på mansfrågor i hans artikel beror på okunskap så jag rekommenderar Pelle Billings bok "Jämställdhetsbluffen" och Pär Ströms bok "Mansförbjudet" till Rasmus Törnblom.

2 kommentarer:

  1. Precis så! Det är förbluffande ibland att lyssna på dessa ungdomar. Tyvärr drar jag slutsatsen att de kommer ur en dålig skola med politisk indoktrinering på schemat.

    SvaraRadera
  2. Jag tror att vi har en pedagogisk uppgift inför hela befolkningen. De hör aldrig om mansfrågor i massmedia och kan därför inte föreställa sig i skallen att de finns.

    SvaraRadera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.