En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

tisdag 2 juli 2013

Manshatets inverkan på USANew York Post recenserade härom dagen boken "Men on strike" av Helen Smith. Recensionen tar upp några exempel om hur män har påverkats av manshat i USA och England.


"Hur nådde samhället punkten där en man som arbetade bakom disken hos Planet Fitness i Bay Shore, Long Island, enligt ett rättegångsärende som drogs igång denna vecka, var för rädd för konsekvenserna att gå in på damtoaletten att han inte vågade ge hjärt- och lungräddning på en döende kvinna? 'Han sade att han inte visste vad han skulle göra och att han inte fick gå in på damtoaletten', sade ett vittne under ed. 
En opinionsundersökning gjord av en brittisk barnvälgörenhetsorganisation visar att män inte går med för att de fruktar att stämplas som pedofiler. En passagerare på British Airways stämde bolaget eftersom han tvingades byta plats enligt policyn att ingen man får sitta bredvid ett barn även om det har sina föräldrar med sig. (Oroa er inte, det finns ett perfekt mellansäte för er på sista raden, grabbar. Ta bussen nästa gång.) 
I Illinois dömdes 28-årige Fitzroy Barnaby för 'olaglig kvarhållning av minderårig', ett sexbrott, och han infördes i sexförbrytarregistret efter att han hade tagit tag i armen på en 14-årig flicka för att tala om för henne att hon inte skulle springa ut i gatan framför en bil i rörelse, vilket hon nyss hade gjort. På en blogg som heter Parent Dish sade en läsare att han hade slutat träna flickor i fotboll efter att en åttaårig spelare sade till honom 'Jag behöver inte lyssna på dig för jag kan sätta dit dig bara jag säger till folk att du har rört vid mig'. I England gick en man förbi tvååriga Abigail Rae, som drunknade senare, och lät bli att rädda henne till säkerhet eftersom han var rädd för att klassas som pervers".
Boken menar att denna utveckling gör att män alltmer har börjat "bojkotta äktenskap, faderskap och den amerikanska drömmen".

Mer om boken "Men on strike" på svenska bloggar: Aktivarum X 2, Bittergubben.

7 kommentarer:

 1. Att se hur samhället sakta bryter samman, är som att se ett bilkrocktest i slow motion: först händer inget, sedan knycklas lite plåt, sedan går allt åt helvete, en sak i taget.

  Bra dock att allt fler får upp ögonen för inkompetensen och missförhållandena - samt därtill illviljan mot män. Tänk om även politiker vågade göra något positivt.

  Vad är skillnaden mellan feminism och sadism?
  Ingen. :-)

  /Hjalmar

  SvaraRadera
 2. Lysande inlägg! Är glad att du håller ställningarna när andra har semester. Du gör ett toppenjobb, Ekvalist!

  SvaraRadera
 3. skrämmande utveckling på grund av den mannshatar feminism vi har som i stort sett ser alla män och pojkar som sexbrottslingar,ja tänk den sittuation där en kvinna har varit med om en olycka eller en allvarlig sjukdom och den man som är först på plats och måste göra första hjälpen för att rädda livet på denna kvinna och som tack så blir mannen straffad och fängslad för att han i stället har begått ett sexbrott i mot denna kvinna,inte konstigt att män drar sig för att ingripa och hjälpa i en sådan sittuation utan att i stället väljer att bara gå där i från och låta kvinnan ligga kvar med oviss utgång skrämmande utveckling men sant tyvär,och det på grund av manshatar feministerna och framför allt dom kvinnliga åklagarna och det svenska feministiska lagstiftarna vi har,tyvär

  SvaraRadera
 4. Tack för bra kommentarer! Jag har också semester och kör på sparlåga. Några inlägg i veckan hinner jag nog med så länge som värmeböljorna undviker Sverige.

  SvaraRadera
 5. Fullständigt bedrövligt, dagens moralpanik har alltså medfört att folk inte törs hjälpa sin nästa ingripa i akuta nödsituationer! Jag hoppas verkligen att detta fenomen ännu inte är alltför utbrett men jag befarar att trenden går åt fel håll.
  Erik S

  SvaraRadera
  Svar
  1. tyvär så är vi redan där,tack vare den svenska elit feminismen och dom feministiska kvinnliga åklagarna vi har här i landet.

   Radera
  2. OJ..."feministiska kvinnliga åklagarna".
   Menar du att det finns kvinnlliga åklagare som tillrættalægger førundersøkningar så att dessa skall "tillpassas" ?

   ---Snackka om rættsrøta.

   --- Feministisk objektivitet.

   ---Kartlæggning... behøvs før att identifiera dessa samhællsfientliga ålagare.

   Per Hagman

   Radera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.