En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

torsdag 30 april 2015

Medieglimtar i galenskapens tunnel

De senaste veckorna har artiklar publicerats i pressen som har gett en smula hopp om att åsiktskonformiteten och åsiktskorridoren i det offentliga Sverige har spruckit en smula i fogarna och läcker lite mångfald av åsikter. Tre exempel nedan som gärna får läsas i sin helhet.

DN Ledare: Fördomsfull rättsröta, om ojämställdhet i vårdnadsärenden:
"Det märkliga är att i fall som dessa tycks två motsatta politiska strömningar sammanfalla och bilda en obehagligt stark flod. 
Dels finns den urgamla, konservativa synen att det egentligen alltid är kvinnan som är den naturliga föräldern till ett barn. Hos henne är söner och döttrar tryggast. 
Dels har en ny, radikalfeministisk ideologi tillkommit som säger att det alltid finns något potentiellt farligt, våldsamt, hotfullt och opålitligt hos män. Trots att bara en svensk man av tvåhundra döms för sexbrott anses de så kollektivt farliga att alla män riskerar att hamna i underläge vid en vårdnadstvist".
Expressen Ledare om "manspreading" och "mansplaining":
"I sociala medier klagar kvinnor med jämna mellanrum över att de just tvingats uthärda en dos mansplaining. De brukar få sympati av både medsystrar och män som odlar sitt Fi-skägg. Men frågan inställer sig: Varför, syster, sa du inte till mannen att du redan kände till saken i fråga? Det går faktiskt att säga 'ja, jag vet' eller 'Vänligt av dig att förklara, men jag doktorerade lustigt nog på luftvärnsrobotar'".
Dagens Samhälle: Välfärdsstaten bygger inte på altruism
Identitetspolitik "betyder att den självvalda identiteten är styrande, till exempel kön, etnicitet, religion eller sexuell läggning.  Personer som inte delar denna identitet kan inte vara legitima beslutsfattare, då uppstår diskriminering. 
– Om det här tänkandet slår igenom på allvar skadas grundbulten i den nordiska samhällsmodellen. Den helt centrala idén om opartiskhet hos till exempel domstolar och andra beslutsfattare uppfattas då som en chimär, den sociala tilliten i samhället undergrävs". 
"Av ideologiska skäl fokuserar genusforskningen inte på mäns och pojkars problem".
I tillägg till det: Göteborgspostens ledarredaktion är numera en massproducent av pärlor som kan få fundamentalistiska könskrigare och postmoderna raskrigare att i fosterställning sörja att deras inflytelse över svenska medier kanske har passerat sin peak. Och kan få oss andra att återfå lite hopp.

Jag anar ljus i änden av den offentliga galenskapens mörka tunnel.

2 kommentarer:

  1. Ja,det är trevligt att det börjar smyga sig in lite vett i den offentliga debatten.
    GP har verkligen rivstartat under ledning av Alice Teodorescu. Nästan så att jag blir sugen på att prenumerera på tidningen för att stötta henne. Den enda nackdelen är att GP till stor del handlar om Göteborg och jag bor inte där..

    Förstår att det var detta som gjorde att radikalfeministerna och kulturmarxisterna gick till angrepp mot Alice.De är livrädda för att hon skall riva ner åsiktskorridoren de har byggt upp under en så lång tid.
    Pelle2

    SvaraRadera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.