En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

onsdag 18 december 2013

Kvinnorabatt på våldsbrott enligt forskare

Metro har idag en artikel om våldsbrottsdomar. Artikeln heter "Kvinnors våld leder till mildare straff".

Ur artikeln:
"Forskningen visar att kvinnliga våldsbrottslingar kommer lindrigare undan än männen i domstolarna. 
– Generellt så vet vi att kvinnor får mildare straff för grova våldbrott jämfört med männen. Det finns dock inga siffror för just dödligt våld, säger Sven Granath, kriminolog och forskare vid Brottsförebyggandet rådet.
(…)
Jenny Yourstone är doktor i psykologi och arbetar inom Kriminalvården. Hennes forskning visar på könsskillnader när det gäller val av brottsrubricering vid dödligt våld: 
–  Kvinnor uppfattas generellt sett som mer psykiskt sjuka än männen. När det gäller domare hittade vi i vår studie även en effekt av bedömarens kön. Kvinnliga domare uppfattade en kvinnlig förövare som mer sjuk medan manliga domare uppfattade en manlig förövare som mer sjuk än en kvinnlig".
Bloggat: Motpol, Truthordare

1 kommentar:

  1. Vidrigt är det bästa ordet för att beskriva känslan när media och feminister stämplar jämställdhet på sin könsrasistiska troslära. Någon annan gjorde jämförelsen med hur förfärade feminister är inför leksakskataloger men likgiltiga för mäns sämre ställning inför lagen. Härligt dock att se att Metro publicerar! Har inte sett det hos någon annan tidning vilket är ännu ett hyckleri som får mig att se svart. Varför könsrasism skulle vara finare än någon annan rasism är tyvärr en fråga som kan adresseras till de flesta partierna.

    SvaraRadera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.