En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

onsdag 14 januari 2015

FN-förbundets kampanj "Flicka"

Svenska FN-förbundet och företaget BodyShop har idag släppt ett gemensamt pressmeddelande angående kampanjen "Flicka".

Mina kommentarer till pressmeddelandet.
"I Afarregionen i nordöstra Etiopien är flickor särskilt utsatta för våld och diskriminering". 
Det vill jag se belägg för innan jag tror att flickor är värre drabbade än pojkar.
"Arbetet sker på samhällets alla nivåer och även män och pojkar involveras".
Jag hittar ingen information om det på Svenska FN-förbundets hemsida, men däremot annan information om normkritik, feministisk konferens och kvinnors rättigheter. Ska männen och pojkarna utbildas i feminism och normkritik?
"Att satsa på flickor är också ett av de bästa sätten att bekämpa fattigdom och skapa utveckling".
Feministisk voodoo-ekonomi som ingen annan än de djupt troende tror på. Olika ekonomer har olika syn på hur man bäst bekämpar fattigdom.

Nej, jag tror mer på fredspristagaren Malalas filosofi att jobba för alla barns rätt till exempelvis utbildning, oavsett kön. Tyvärr verkar inte den filosofin ha något påtagligt stöd inom den svenska ideella biståndsbranschen.

Relaterat: "Därför är det ok att 59 miljoner pojkar inte får gå i skolan" (Jämställdhetsfeministern).

8 kommentarer:

 1. Tror och hoppas att svenskarna skulle reagera kraftigare mot den simpla könsrasismen om de bara orkade ta sig förbi DN och SvD.

  SvaraRadera
 2. Viktigt att komma ihåg att Svenska FN-förbundet INTE är en del av FN, även om de har det i namnet och deras logo är snarlikt vilseledande.

  "Vanligt förekommande kritik mot Svenska FN-förbundet är att namnet är missledande då det kan leda till missuppfattningen att Svenska FN-förbundet har kopplingar till FN, vilket de inte har.[källa behövs] Förbundet hävdade i en rapport 2014 att intoleransen ökat i Sverige men den uppfattningen delas inte av statsvetare Marie Demker som upplyste om att sett till Sveriges befolkning som helhet är det en tydlig trend att svenskarna blir mer öppna, även om hatbrotten fortfarande ligger på en hög nivå.[6]"

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Svenska_FN-f%C3%B6rbundet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra påpekande. Jag har ändrat rubriken nu. Tack till dig och ingen skugga på FN för just detta.

   Radera
  2. Det är ju en skojar-organisation som lever på sin namn -association.

   Radera
  3. Det är möjligt. De har iaf samma typ av tänk som Plan Sverige, vars projekt finns beskrivet i länken ovan till Jämställdhetsfeministern.

   Radera
 3. Att kvinnor är särskilt utsatta kan ju även tolkas som att kvinnoandelen är större bland offren där än på andra ställen, ex 20% där 15% i övriga världen. Då har dom ju inte ljugit utan bara formulerat sig på ett sätt(medvetet?) som får folk att tro kvinnor är mer utsatta än män.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, jag vill gärna se beläggen. Ofta brukar det mynna ut i att män och kvinnor har olika för- och nackdelar i olika situationer.

   Radera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.