En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

tisdag 5 maj 2015

Det Goda Hatet gör teater: Gärningskvinnor 2.0

Den som undrar om radikalfeminismen är en kärleksideologi eller hatideologi bör bekanta sig med budskapet i den radikalfeministiska pjäsen Gärningskvinnor 2.0.

Om föreställningen på Teaterverkets hemsida:
"I vår värld är en kvinna som styckat sin man inget annat än en beundransvärd och admirabel kvinna. Att hantera sina känslor genom yttre våld är ett sunt beteende och något alla kvinnor bör anamma. Ju förr desto bättre".
Aftonbladet Kultur:
"Den inledande skönsångens refräng lyder 'skjut innan du gör din sexdebut' och härpå följer ett pärlband av mansmördar­berättelser, provokativt fitteri och andra lustfyllda brott mot regeln att allt vad kvinnor gör på livets och teaterns scen är till för att behaga".
Teaterverket är tydligen amatörteater som inte tar emot bidrag från offentlig sektor. Vem som betalar deras hyror har jag ingen aning om.

Visst ska man få uppmana till våld på en teaterscen. Men om amatörskådespelande män skulle romantisera och presentera män som styckar kvinnor som lustfyllt så tror jag att vinklingen i Aftonbladet Kultur skulle bli en helt annan.

4 kommentarer:

 1. Precis som den kvinnliga skribenten Amelie Björk skriver så löper det en röd tråd från turteaterns uppsättning av scum-manifestet till denna pjäs. Radikalfeministerna producerar den ena könsrasistiska pjäsen efter den andra med uppmaning till grova våldshandlingar mot män och detta applåderas av kulturmarxisterna och radikalfeministerna på landets kulturredaktioner.
  Skulle vara kul om någon man satte upp en pjäs som handlade om våldshandlingar mot radikalfeministerna och se reaktionerna från dårarna på landets kulturredaktioner.

  Pelle2

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just! Det verkar vara en dålig kopia på SCUM.

   Och som du är inne på, den som skulle leverera "pärlband av feministmördar­berättelser" på scen skulle antagligen bli fysiskt tystad.

   Radera
 2. Eftersom teaterns värld bara intresserar en liten elit från t ex Södermalm är jag inte orolig, (men det kan bli lite ruggigt för mig som 08 ) men trenden är naturligtvis skrämmande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror i slutändan att det är kontraproduktivt för radikalfeminismen att producera sånt här. Det gör vissa förbannade, det gör andra föraktfulla, och det bidrar till att cementera radikalfeminismens rykte om att vara en hatideologi bland flera i ett dåligt sällskap.

   Radera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.