En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

torsdag 8 november 2012

Är kvinnor bättre än män?

Är kvinnor bättre än män? Linda Skugge påstår det på Newsmill. Hon skriver:
Jag tycker bättre om kvinnor än om män. Jag tycker att kvinnor är bättre än män.
Sedan räknar hon upp en massa dåliga saker som hon menar är representativt för män och mäns handlingar.

Linda Skugge verkar vara ur balans i sin kontakt med motsatta könet. Annars skulle hon säga det självklara: män och kvinnor är precis lika bra eller dåliga. Bland annat därför ska de ha samma rättigheter, skyldigheter och värde.

Dessutom har Pär Ström idag sagt att han ska lämna jämställdhetsdebatten på grund av hot och hat.

Länkar om detta: Aktivarum, Pelle Billing, Motpol, Dexion, Bashflak, DaddysSusanna Varis, Malte on the Roxxx.

4 kommentarer:

 1. Självklart är kvinnor bättre än män. Vi kan väl ta upp lite bra exempel...

  Christina Schürrer - hon visste vad hon ville, och var inte rädd att ta saken i egna händer. Säkerligen bra föredöme för Linda.

  Sen finns det flera, vi har Inkes sambo som dödade honom, jag vill minnas att jag läst om en kvinna som dödat, försökt döda ett flertal av sina män (försökte hon inte bränna inne den sistes son med?). Sen har vi de som dödar sina barn. Finns ett gäng där med. Inte bara de som får en förlossnings neuros, utan som senare av olika anledningar inte tycker att barnet platsar i deras livspussel.

  Så eftersom dessa är kvinnor så måste de självklart vara bättre än män enligt Linda Skugges sätt att se det.

  SvaraRadera
 2. @Trollan

  Ja så blir det om man vänder på steken, om man har en enögd syn åt andra hållet. Jag tolkar ditt inlägg som lite ironiskt...

  Man ska nog inte ta Linda Skugges artiklar på för mycket allvar. Hon skriver ju uttryckligen att hon gillar att provocera, för att det är "punk" att provocera.

  SvaraRadera
 3. Det var tänkt att tolkas lite ironiskt. Och nej, jag tar inte LS på allvar punkt. Jag har svårt med människor som gör allt bara för att provocera. Hur kan man veta när de är äkta? Hur kan man någonsin lita på vad de säger om allt bara handlar om att provocera fram reaktioner.

  Och samtidigt så vill dessa provocerande mediafeminister som på något sätt tycks ha hamnat i en pubertetstrotsloop vilja tas på allvar. De vill vara representanter för att visa hur bra kvinnor är. Och ärligt - hur bra är de som bevis på att "kvinnor kan". Skulle jag vilja ha Linda Skugge som ledare i ett företag jag jobbade för? Absolut inte. Varför är trovärdighet så ointressant för dessa människor?

  SvaraRadera
 4. Provocerande mediafeminister är urtypen för människor jag undviker att ha runt mig. Hatare och offerkoftor. Som tur är finns det gott om andra. Tyvärr får de provocerande människorna alltför stor plats i media och skapar konflikter. Som om vi inte hade nog av konflikter redan i samhället?

  De stjäl energi och uppmärksamhet från viktigare frågor som exempelvis vilket framtida samhälle vi vill vara med om att bygga. Jag vill för min del ha ett samhälle som respekterar alla lika oavsett kön.

  SvaraRadera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.