En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

lördag 10 november 2012

"Radikalfeminism ointresserad av dialog"

Norrköpings Tidningar kritiserar radikalfeminismen i en ledarartikel:

"Jag tror att den enkla förklaringen är att radikala ideologier alltid leder fel. Radikalfeminismen är precis som alla andra radikala ideologier som kommunism, nazism eller islamism, ointresserad av dialog. Man ska hålla med till hundra procent eller hålla käft". 
"Politiska rörelser som endast drivs av en vilja att få alla att tycka likadant, vars dröm är att alla i samhället har en och samma åsikt, går till sist under. Radikalfeministerna firar att de äntligen fått tyst på sin främste kritiker, men gräver därmed sin egen grav".

Jag håller med om detta. Ekvalister/jämställdister blir inte könsmaktsfeminister. Däremot finns det många ex-feminister bland ekvivalisterna/jämställdisterna som numera tar avstånd från tron på patriarkat och könsmaktsordning. Den som en gång sett igenom bluffen går inte på bluffen igen.

Dialog biter inte på könsmaktsfeminismen som fenomen. Men det finns ändå ett värde i att debattera med könsmaktsfeminister och det är att utomstående inser att könsmaktsfeminismen är skadlig och bygger på felaktiga antaganden. Med tillräckligt med dialog går det även att "avprogrammera" vissa könsmaktsfeminister genom att så tvivel hos dem.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.