En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

tisdag 9 april 2013

Barometern reagerar på teorin om könsmaktsordningen
Ännu en landsortstidning tar upp problemet med att pojkars betyg faller och att detta inte väcker tillräckligt mycket uppmärksamhet.

Denna gång är det kalmartidningen Barometerns ledarskribent Siri Steijer. Hon tar även upp problemet med den rådande ideologiska atmosfären kring jämställdhetsfrågor på ett föredömligt sätt.
"Det är märkligt tyst om den här situationen. Kanske beror det på det högaktade hatet mot patriarkatet och en övertygelse om att män alltid klarar sig.  
Det är dags att överbevisa denna inaktuella strukturanalys av den så kallade könsmaktsordningen. Den konserverar de könsroller den är avsedd att motverka. Förutom att stämpla flickor som offer som hela livet ska leva med mindervärdeskomplex, lurar den pojkar att de är födda med en silversked i munnen".
Angående skillnaden i betyg skriver Siri Steijer:
"Det finns skillnader mellan pojkar och flickor som bör tas i beaktande. I flera statliga utredningar har det exempelvis framkommit att dagens pedagogik med mycket individuell grupp- och projektorienterat lärande passar flickor betydligt bättre än pojkar, som lär sig bättre av traditionell katederundervisning. 
Sådana institutionella orättvisor måste rättas till för att alla barn ska få samma förutsättningar i Sverige 2013".
Det är bara att konstatera att Marika Formgren på Gotlands Allehanda har fått en värdig utmanare angående titeln som Sveriges vassaste ledarskribent i jämställdhetsfrågor.

7 kommentarer:

 1. Tack för att du hittat detta, Ekvalist! Hatten av för Siri.

  SvaraRadera
 2. Håller med Kimhza. Det kanske håller på att hända något i Sverige.
  Jag ser fler och fler som ifrågasätter extremfeministerna i kommentarer till artiklar och det skrivs faktiskt en och annan vettig ledare i tidningarna numera.
  Nu får vi bara hålla i hatten när den tokiga Schyman gör comeback för naturligtvis gör sig siri skyldig till hat i sin artikel:-).
  Pelle2

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser också en del ljuspunkter och det känns viktigt att lyfta fram dem.

   Jag tror ingen kommer att kritisera Siri Steijer för artikeln, hon kommer nog istället att bemötas med tystnad eftersom hon inte är en Vit Heterosexuell Man.

   Radera
  2. Jag är säker på att hon kommer bemötas med tystnad. Det är ju jobbigt med kvinnor i media som inte köper extremfeminismen och som inte kan utmålas som vita kränkta män.
   Pelle2

   Radera
 3. Det håller definitivt på att hända något. Glädjande! Keep up the good work!

  SvaraRadera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.