En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

onsdag 24 april 2013

Kollektiv skuldbeläggning av män i jämställdhetens namnTänk om tidningen Sydsvenskan skulle ha publicerat en artikel om somalier. Som räknade upp en massa hemskheter som en bråkdel av somalierna har gjort sig skyldiga till i Sverige. Och sedan påstod:
"Först och främst tror jag att alla somalier måste känna ett ansvar för ovanstående redovisat". 
Då tror jag att Sydsvenskans chefredaktör skulle ha gått i polemik med den artikeln på samma sätt som Aftonbladets chefredaktör gjorde för en betydligt mildare artikel om en muslim härförleden. Många skulle ha kallat Sydsvenskan-artikeln rasistisk, eller åtminstone påstått att den flörtade med rasism.

Nu har Sydsvenskan inte publicerat någon sådan artikel, skall erkännas. Om somalier. Men Sydsvenskan har nyligen publicerat precis en sådan artikel, fast om män. Detta är tyvärr inte ovanligt i det medieklimat vi omges av.

Det ses som oacceptabelt att ge utomeuropeiska etniska grupper ett kollektivt ansvar eller kollektiv skuld för något negativt. Men att generalisera på samma sätt om män ses som acceptabelt.

Detta mansförakt som sprids drabbar bland andra pojkar som betygsdiskrimineras, pappor som är insyltade i familjerättsärenden och män som är föremål för rättsvårdande instanser.

Dessutom sprids mansföraktet under förespegling att det på något underligt sätt skulle kunna skapa jämställdhet.

Det underblåser slutligen mer öppet manshat som USA-baserade A Voice For Men har kartlagt i ett nätverk som kallas the Radfem Hub. Känsliga läsare varnas.

Bloggat: Tysta tankar.

8 kommentarer:

 1. Utmärkt inlägg!

  Sydsvenskans reporter är bara ännu en i ledet av manipulerade och märkliga journalister som inte kan tänka själva utan går till sektledarna för att förstå verkligheten.

  SvaraRadera
 2. Tackar! Givetvis fanns artikeln i kulturdelen. SDS-Kultur verkar ha lillasyskonkomplex i förhållande till DN-Kultur. Märkliga journalister var ordet. Hoppas han (SDS-kulturskribenten) åtminstone mognar när han får barn.

  SvaraRadera
 3. Är det jag som har problem med det svenska språket eller är författaren medvetet dunkel? Efter alla dessa "jag förhåller mig till", trodde jag det åtminstone skulle komma något påstående, men nej, bara ännu mera nonsens & svammel.
  Erik S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han målar en tjock svårgenomtränglig smet av kollektiv anklagelse i ett tappert försök att få det att inte se ut som en kollektiv anklagelse.

   Radera
 4. Kollektivt skuldbeläggande av män är väl en av extremfeminismens hörnpelare... Konstigt nog är de inte så pigga på att ta på sig en kollektiv skuld för kvinnorna som sitter i kvinnofängelse.
  Dubbelmoral någon ??

  Pelle2

  SvaraRadera
 5. Eller för överrepresentation bland gärningspersoner vid spädbarnsmord eller barnmisshandel.

  SvaraRadera
 6. Lite i samma anda som Daniel Swedin. Men jo där har jag ju varit själv, dvs trott på "sanningar". Och mot detta hjälper bara att presentera (bli presenterad) alternativa sanningar.

  "Jag förhåller mig till att:

  2010 polisanmäldes 16 900 sexualbrott. Av dessa utgjordes 40 procent av våldtäkt eller försök till våldtäkt. 98 procent av de misstänkta var män.

  2010 polisanmäldes 87 500 misshandelsbrott i Sverige. 85 procent av de misstänkta var män. 60 procent av de drabbade var män.

  Lägg till ovanstående siffror deras mörkertal. Brottsförebyggande rådet uppskattar till exempel att bara 20–25 procent av allt våld mot kvinnor polisanmäls (källa till alla siffror ovan: Brå)." skriver Pontus Lindh (som skrivit ytterligare en artikel i tidningen - 2010?)

  Jag förhåller mig till att:

  Alla anmälningar om våldtäkt inte alltid heller är sanna och att troligen ca 98% av de som falskanmäler våldtäkt är kvinnor.

  Samt till att:

  "Nästan två tredjedelar av våldsbrotten i Sverige begås av en hundradel av befolkningen. Enligt forskaren Märta Wallinius kan man tidigt se vem som riskerar att utveckla ett allvarligt våldsbeteende..."En procent står för 63 procent av brotten och samtliga våldsbrott begås av mindre än fyra procent av befolkningen."...och att lösningen snarare kanske mycket riktigt är att "uppmärksamma våldstendenser hos barn. Med tidiga insatser kan man förhindra mycket av framtida våldsproblematik...".

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fatal-bakom-flest-valdsbrott_7751966.svd

  Och att

  Ca 1/4 av kvinnorna (ca 6-7000) som anmäler misshandel har utsatts av en närstående (b l a sin partner eller sitt ex) och att det anmäls i snitt 2500 falla av grovkvinnofridskränkning per år samt att mörkertalet bland misshandlade män antagligen är ännu större än 20-25%


  PL förtsätter sen

  "Jag förhåller mig också till att:
  av föräldradagarna tar pappor ut endast 23,9 procent (källa: TCO-tidningen)."

  Jag förhåller mig till att:

  Kvinnor här måste medverka till en dekonstruktion av matriarkatet.

  Och "till sist" skriver han

  "kvinnor tjänar mindre än män på grund av att de är just kvinnor. Oförklarad – osaklig – löneskillnad år 2010: 5,4 procent (källa: Medlingsinstitutet)."

  Och jag

  Att det finns andra undersökningar som säger ca 1% procent (JämO, Lanstingsförbundet och Arbetsgivarverket) Och att även här behöver kvinnor medverka till en dekonstruktion av traditionella könsroller.
  -Välja ett "okvinnligt" yrke (om du tror främst på sociala konstruktioner)
  -Jobba för att få upp lönerna i typiska "kvinnoyrken" (om du tror att biologin spelar roll för yrkesval och tycker att man ska värderas lika oavsett kön).
  -Eller jobba för 6 timmars arbetsdag för småbarnsföräldrar etc etc

  Och vad gäller språket och att ställa män mot kvinnor. Ja där kan jag bara säga att (radikal)feminismen och PL sannerligen är bra på att drar sitt stå till stacken.

  Jo jag vet att detta inte är några nyheter, men om nån ny (kanske PL själv) hittar hit så var det värt att #tadebatten.

  SvaraRadera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.