En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

lördag 18 oktober 2014

Du är QueenDu är Queen är namnet på ett av Tillväxtverkets projekt. Projektet har alltså finansiering från Tillväxtverket, men även från Region Västerbotten och går ut på följande:
"Du är Queen är ett projekt som riktar sig till kvinnliga musiker i Västerbotten som vill göra en professionell satsning på sin musik. Vi vänder oss både till dig som redan ägnar största delen av din tid åt musiken och till dig som drömmer om att göra det. Vi är öppna för alla genrer och åldrar och du är välkommen både som soloartist och medlem av ett band".
Manliga musiker får däremot klara sig själva.

Olika yrken har olika könsfördelning. Att leva på musik kräver en del risktagande och det är därför inte förvånande att flertalet yrkesmusiker är män. Bland Sveriges åklagare är däremot 58% kvinnor och bland Sveriges domare är 57% kvinnor.

Jag ser fram emot Tillväxtverkets satsning mot att få fler manliga jurister att bli åklagare och domare. Förslag till projektnamn: "Du är King".

2 kommentarer:

  1. Ingen större risk att någon myndighet eller något företag någonsin kommer göra någon satsning på män oavsett hur underrepresenterade de än är.Det är aldrig något problem om män är underrepresenterade men alltid ett problem när kvinnor är det...
    Pelle2

    SvaraRadera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.