En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

torsdag 9 oktober 2014

Något fattas i regeringens strategi mot partnervåld


Dagens Juridik skriver att Brottsoffermyndigheten har fördelat tio miljoner kronor till forskning om mäns våld mot kvinnor:
"Brottsoffermyndighetens uppdrag är ett led i regeringens arbete för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor, hedersrelaterat våld och förtryck, våld i samkönade relationer samt prostitution och människohandel för sexuella ändamål".
Jag ger regeringen en golfapplåd. Det krävs skarpt tankearbete för att täcka in en så stor andel av partnervåldet och samtidigt täcka ut den andel av partnervåldet som regeringen (såväl den gamla som den nya) har en blind fläck för.

För dem som inte förstår vad jag syftar på, så finns en ledtråd i detta länkade blogginlägg.

Ok, ok, ok, här är en ledtråd till, från Twitter:
Och ännu en, från Youtube:
Forskningspengarna delades förresten ut till fem forskare/doktorander varav samtliga var kvinnor.

Jag har visserligen ingenting emot att kvinnor tar hem hela potten i en forskningsutlysning. Men jag kan tänka mig vilket ramaskri det skulle ha blivit om fem män skulle ha tagit hela potten istället i en utlysning om forskning på relationsvåld.

Endast Sverige svenska krusbär och svensk ideologisk likriktning har.

3 kommentarer:

 1. Ännu ett viktigt inlägg. Feminismen tas på mindre och mindre allvar, och ses mer och mer för vad den är. Det här hjälper förhoppningsvis till att spika igen den könsrasistiska kistan. Men så länge som galenskaperna fortgår så är det ju minst sagt bisarrt. Jag börjar se fram emot när det slår över åt andra hållet (punkten är passerad då man helst skulle se att feminismen dog ut utan en våg åt andra hållet).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det känns faktiskt som om Godhetsmaffians välde har ett synbart slut där i ljuset på tunneln.

   Radera
  2. Man får ju hoppas. Det är på lite för många punkter Sverige börjar bli löjeväckande på.

   Radera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.