En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

torsdag 20 december 2012

Alla kan diskrimineras

Lisa Magnusson har nyligen skrivit en arg krönika i tidningen Metro. Hon angriper sådana som mig som inte är feminister men som oavsett det argumenterar för människors lika rättigheter och lika värde. Hon tar i ända från tårna och kallar oss för "riktiga jävla fega får som skiter i mänskliga rättigheter".

Hon skriver även:
Kvinnor, judar, svarta, homosexuella, muslimer, listan kan göras lång över alla som inte är vita, kristna, heterosexuella män och som därför diskrimineras.
Men det stämmer inte att alla kvinnor, judar, svarta, homosexuella och muslimer diskrimineras. Varje fall av diskriminering mot dessa grupper är lagstridigt och bör anmälas till DO. Lisa Magnussons påstående leds inte i bevis och faller därför platt.

Däremot är det lagligt i vissa fall att diskriminera män. Det är till exempel lagligt att diskriminera en ogift pappa på grund av hans kön och hindra honom från att få vårdnad om sitt barn från födseln. Vårdnad från födseln är en ogift mammas, men inte en ogift pappas, lagliga rätt.

Pär Ström har skrivit en hel bok om laglig diskriminering mot män som heter "Mansförbjudet". Den visar inte bara att även män kan diskrimineras, den visar även att diskrimineringen är utbredd.

Jag är för lika rättigheter, lika värde, och lika skyldigheter för alla vuxna människor. Därför är jag för jämställdhet men inte feminist. Jag är emot diskriminering oavsett vem som drabbas.

Och oavsett om Lisa Magnusson blir arg och kallar mig för ett "fegt får".

Bloggat om detta: Treve

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.