En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

torsdag 13 december 2012

Fyra procent står för våldet

Fyra procent av befolkningen står för våldet i samhället. Det visar ny forskning i Lund som har gjorts av doktoranden Märta Wallinius, skriver nyhetsbyrån TT.

Hon menar att våldsamt beteende kan upptäckas och behandlas redan i tidig ålder, bara vi vågar se de våldsamma barnen.

Nyhetsbyrån TT skriver:

Wallinius recept är tätare samarbete mellan samhällsinstitutioner som skola, socialtjänst och sjukvård samt stöd för familjer med krävande, aggressiva barn. 
- De här personerna är egentligen inte svåra att hitta.
Lägg märke till att hon skriver "personerna" och inte "pojkarna".

Hon försvarar sin doktorsavhandling i morgon och titeln är "Aggressive antisocial behavior- clinical, cognitive, and behavioral covariates of its persistence".

Undrar om Märta Wallinius får något mothugg från andra akademiker som menar att våld är ett sätt för manliga förtryckare att upprätthålla patriarkatet.

Bloggen Café Rättvisan skriver
Kan vi nu för alltid fastslå att män i allmänhet inte slår? Det är ytterst få som gör det. Sätt dem i fängelse eller medicinera dem. Behandla resten av manligheten som vilka människor som helst.
Jag kan bara hålla med.

2 kommentarer:

  1. Vad hon skriver och vad hon verkligen menar behöver inte matcha... Titta bara på skämten som kallar sig mansforskare som vi har i Sverige, Jalmert med bihang, inte menar de vad de kallar sig inte...

    SvaraRadera
  2. Hon är verksam inom ämnet klinisk medicin. Jag ser ingen anledning att jämföra henne med mansforskarna. Tycker att TT-artikeln var bra och intressant.

    SvaraRadera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.