En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

lördag 1 december 2012

V:s misstänksamhet mot män

Ur Vänsterpartiets framtidskommissions rapport, s. 39:

I ett patriarkalt samhälle har män som grupp ett gemensamt intresse och behov av att hålla ihop och försvara sin överordnade ställning. Även inom Vänsterpartiet måste vi vara vaksamma på hur män söker sig till varandra för att utveckla politiska idéer, diskutera något de har läst eller höra hur andra tänker i en specifik fråga.”

Transgenusmotorn är ett kraftfullt verktyg för texter som kan antas vara mansföraktande. Transgenusmotorn byter "män" mot "judar" eller "invandrare" och "kvinnor" mot "svenskar".

Tillämpar vi Transgenusmotorn på stycket ovan och byter "män" mot "judar" så ser vi vilken konspiratorisk syn som Vänsterpartiet har på relationen mellan män och kvinnor.

Bloggaren Svensson skriver att Vänsterpartiet behöver fokusera på radikala ekonomiska och demokratiska frågor för att vinna väljare.

"I ekonomiska och demokratiska frågor har arbetare och fattiga radikala åsikter, oavsett om det handlar om kvinnor eller män, sverigefödda eller invandrare.  I kultur- och identitetsfrågor har arbetare och fattiga (de som ofta stöder SD) däremot konservativa åsikter. Fokuserar vänstern på dessa frågor utåt, och det är det som vänstern gör idag, så kommer unga arbetare, unga män, att vända sig bort från vänstern. Och istället ge sitt stöd till SD".

Jag tror att han har rätt. Identitetspolitiken med bland annat mansförakt har nog nått vägs ände och fungerade på 1990-talet men inte numera.

Lästips om stycket först i inlägget: Genusnytt, Aktivarum, Bashflak, Misandripatrullen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.