En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

söndag 18 augusti 2013

Löfvén fick feministisk skolning för att bli S-partiledareAftonbladet och SvD avslöjar att S-ordföranden Stefan Löfvén stötte på feministisk patrull när han skulle bli partiledare.

– Han behövde en grundkurs i feminism, säger före detta jämställdhetsministern Margareta Winberg (S).

Bland de böcker han fick läsa under sin feministiska utbildning var den skönlitterära boken "Under det rosa täcket" av Nina Björk, som Genusdebatten har recenserat här.

För min egen del tror jag att majoriteten S-väljare inte är feminister eftersom en överväldigande majoritet av svenskarna inte är det. Så Löfvéns "läpparnas bekännelse" till feminismen kanske minskar motsättningen med partiets kvinnoförbund, men det ger knappast några ökade väljarsiffror.

Det är hursomhelst ganska pikant att en partiordförande såg sig som tvungen att läsa ideologisk skönlitteratur för att bli accepterad. Det luktar stalinism och bokstavsvänster.

Bloggat: Häxanmexan, Anybody´s place

7 kommentarer:

 1. Med Margareta Winberg och Mona Sahlin på ledande poster i partiet så var det väl självklart att Löfven blev tvungen att indoktrineras i genus"vetenskap" och feminism.
  /Pelle2

  SvaraRadera
  Svar
  1. Båda två var föredettingar när Löfvén tillträdde. Men har tydligen fortfarande en betydande ställning.

   Radera
 2. Jag har inte läst feministernas husbibel "Under det rosa täcket" men lyssnade på Nina Björk i P1 i morse. Till skillnad från de flesta av dagens feminister är hon både begåvad, klassiskt radikal samt helt befriad från postmodernistiskt trams.
  Erik S

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=438&artikel=5619375

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är möjligt att du har rätt. Krönikan var åtminstone inte postmodernistisk.

   Radera
 3. Jag hela tiden sagt att Löfvén endast är feminist under pistolhot. Just citatet "Jag är en övertygad feminist, punkt slut." (http://www.expressen.se/nyheter/jag-ar-en-overtygad-feminist-punkt-slut/) skvallrar om att något inte står riktigt rätt till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. OK! Jag börjar tro att du har rätt.

   Radera
 4. usch,det visar vad unken feminismen är och den äter sig in överallt

  SvaraRadera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.