En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

onsdag 19 november 2014

Expert: Mansdagen är fullkomligt onödig.

I dag är det den Internationella mansdagen

En av dagens mest uppmärksammade svenskar i pressen är den pensionerade pedagogikprofessorn Lars Jalmert, som även stod på partiet Feministiskt Initiativs riksdagslista.

Han tycker att den Internationella Mansdagen är fullkomligt onödig, för att män är så gynnade i samhället. Han framhåller feministen Claes Borgström, känd skandaladvokat från bland annat Thomas Quick-fallet, som ett bra mansideal.

Lars Jalmerts åsikter har spridits i flera stora rikstäckande dagstidningar, samt via nyhetsbyrå till landsortspressen. Jag tänker inte bidra till deras försörjning med några webblänkar.

Dessutom har en annan ökänd nyhetsportal på nätet som börjar på N bidragit med liknande budskap och annat mansförakt. Denna portal tänkte jag försöka bojkotta helt i en månads tid från och med nu.

Nu till de goda nyheterna. Det finns en massa lämpliga mansfrågor att uppmärksamma idag. Pojkars sämre skolresultat än flickors, mansföraktet i medierna, och den könsdiskriminerande lagstiftningen är några exempel.

Det finns även tidningar som har skrivit positivt om Internationella mansdagen, och dem får ni gärna besöka och köpa lösnummer av idag.

Tidningen Norran skriver:
– Man måste uppmärksamma de här mansfrågorna, just nu har ju vi män inte himmelens många ställen att gå till och det brottas vi med hela tiden kan jag säga, säger Åke Nilsson som driver Mansjouren i Västerbotten. 
Han menar att när det händer någonting, som till exempel skilsmässor, vårdnadsutredningar och så vidare, så har män inte någonstans att ta vägen. 
– Inom psykiatrin har man inte plats för dem. Samhället måste se till att de får den möjligheten, säger Åke Nilsson.

Corren skriver om mäns urininkontinens och att det finns bra vård att få för den som drabbas.

Dalarnas Tidning skriver om mustaschkampanjen Movember och om dalapolisens mustaschodling för att uppmärksamma kampen mot prostatacancer.

Smålandsposten intervjuar män på stan (webb-tv) om Mansdagen.

Bloggat om detta:
Löjesguiden
Toklandet
Susanna's Crowbar
Rocki
Bashflak/A Voice For Men Sverige
Genusdebatten
Jussi H. Lundell
Fröken Missnöjd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.