En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

onsdag 26 november 2014

Konferens för ideologisk vetenskap

Bilden här ovanför är tweets från en tre dagar lång skattefinansierad genusvetarkonferens i Umeå som började idag, heter "Att utmana makten", och twittrar under hashtaggen #G14.

Det är uppenbart att det inte finns vattentäta skott mellan ideologin feminism och det akademiska ämnet genusvetenskap. Portalen Genusfokus skriver:
"Sedan genusbegreppets lansering har forskningen om kvinnors och mäns sociala och kulturella villkor bedrivits under namn som genusforskning och genusvetenskap. Parallellt används också beteckningar som feministisk forskning, könsforskning, och kvinnovetenskap".
För mig är rubriken på detta inlägg en självmotsägelse. Ideologi och religion liknar varandra och bygger på tro och tyckande. Men de är väsensskilda från vetenskap, vars byggstenar ska vara möjliga att förkasta genom prövning med mätbara observationer.

Tänk om man skulle använda begrepp som liberal forskning eller socialistisk forskning? Det skulle ses som skällsord av dem som beskrevs. Säg marxist-leninistisk forskning och tankarna går till Sovjet, Kuba eller Nordkorea.

För oss som har upptäckt att feminism är en hatideologi, så är den ideologiska genusvetenskapens landvinningar mindre lustiga. Nyligen fick genusforskningen 170 miljoner kronor av Vetenskapsrådet. Genusvetenskapen utmanar inte makten, utan stryks medhårs av den och sammanflätas med den.

Ännu mer beklämmande är att genus ska in överallt och genomsyra hela organismen, som ett virus. Oavsett om det handlar om brandkåren, polisen, försvaret, förskolan, skolan eller någon annan verksamhet.

Det finns antagligen ingen enkel och snabb strategi för oss som vill vända denna trend. Det är nog bara att vara envis, säga ifrån, vägra samtycke, och gneta på. Vi kan ju alltid glädjas åt att feminism inte tycks vara någon valvinnare.Bloggat: Toklandet skriver om "Feminist Love Studies" och andra märkliga programpunkter under konferensen.
AVFM Sverige: En tillfrisknande feminist talar ut

2 kommentarer:

  1. Ser att Länsrådet för västerbotten inviger hela psykosen dessutom. Det är faktiskt oroande om han verkligen delar hela feminismens världsbild.. Får hoppas att det där bara är "politik" :(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi får väl hoppas att han kände sig så illa tvungen. Men av hans ordval att döma så verkar han trots allt rätt frälst.

      Radera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.