En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

lördag 27 september 2014

"Det är som vanligt, tjejernas år"Aftonbladet och Expressen är rörande överens: tjejerna är bättre än killarna i musiktävlingen Idol. Själv följer jag inte programmet, så jag har ingen aning om det ligger något i det, men jag är inte förvånad över att de skriver som de gör. Det hör till ideologin.

Gör ett tankeexperiment och tänk tanken att en journalist skulle ha bytt plats på "tjejer" och "killar" i följande meningar från kvällstidningarna:
"Och så åkte en tjej ut … I 'Idol' är jämställdhet bara ett hinder" 
"I år har de slitit sitt hår (därför Bard och Bagge är flint?) för att försöka få in några killar som överhuvudtaget kan ta ton och som går igenom rutan". 
"Tjejerna är LÖJLIGT överlägsna i år". 
"Kan inte tjejerna bara få glänsa i fred?" 
"Tänk om det vore så crazy som att det i slut­ändan var, säg nio tjejer som tävlade mot tre killar?" 
"Det är som vanligt, tjejernas år". 
"Killarna har dock en fördel. De är så mycket sämre att de kan utvecklas". 
Det skulle bli storm på Twitter och i de feministiska tidningskolumnerna. Invektiven skulle hagla. "Sexist"! "Kvinnohatare"! "Sparka svinet"! Antagligen skulle journalisten både bli av med skrivaruppdrag och bli svartlistad.

Men att heja på tjejerna går alltid hem. En god feminist hejar alltid på tjejerna, i alla lägen. Det är som vanligt, tjejernas år, för feministerna.

Bloggat: Toklandet, Fröken Missnöjd

4 kommentarer:

  1. Det är ju i alla fall väldigt avslöjande när Helena Truls på Aftonbladet helt öppet är för kvinnlig kvotering men tycker att det är fel att kvotera män.Att därefter påstå att feminism är lika med jämställdhet är ju enbart skrattretande. Feminism handlar om att gynna kvinnor på mäns bekostnad och inget annat.
    Pelle2

    SvaraRadera
  2. Rent principiellt är jag emot kill- och tjejplatser. De som är bäst ska komma med oavsett kön. Kanske är det tjejernas år, jag hänger inte med. Men då ska man heller inte klaga när det är killarnas år. Dubbelmoralen ligger i att i hennes ögon blir det aldrig killarnas år.

    SvaraRadera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.