En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

söndag 5 juli 2015

Feminismen försvinner från agendanBilderna ovanför visar hur många minuter riksdagspartiledarna sammantaget talade om olika ämnen under förra årets samt årets Almedalsvecka. "Jämställdhetsfrågan raderades ut fullkomligt", kommenterade SvD, och jämställdhet ska här läsas som feminism.

Visserligen hade F! några seminarier, men partiledaren gnällde ändå i en debattartikel över att andra partier alltmer lägger feminismen på hyllan.

Själv har jag inte varit i Almedalen, utan mest på stranden och i hängmattan. Men jag såg ändå ett bisarrt debattinslag på SVT om "rättvisemärkt raggning". Ögonvittnesskildringar vittnar om att arga feminister var mycket mer framträdande i Almedalen 2014 än 2015.

Få kursändringar inom politiken är omedvetna. Antagligen är det så att partierna alltmer inser att feminism inte är någon valvinnare, utan att andra frågor engagerar väljarna mer.

Feminister hatar varandra inbördes. Och riksdagspartierna tonar ner feminismen. Jag kan inte låta bli att tänka att det värsta verkar vara över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.