En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

fredag 17 juli 2015

Vad är alternativet till kommersiell porr?"
'Lady Chatterleys maktteori' 
Högborgerlig dam gifter sig med aristokrat som blir impotent i olycka. I stället för att börja ligga med en skogsvaktare, som i D H Lawrences förlaga, inser lady Chatterley att det är fel att sexualisera arbetarklassen. Hon lär sig också att uppskatta makens impotens som en symbolisk protest mot patriarkal dominans. 
'Utan triggervarning i Tyrolen' 
På väg till en normkritisk konferens i Österrike får några svenska genusvetare punktering på bussen. De tvingas övernatta på ett smutsigt hotell där de råkar slå på tv:n och utsätts för filmen 'Spritz mich voll 5'. Alla hamnar i koma och förs med ambulansflyg hem till Södertörns högskola. Genusvetarna tycks vara traumatiserade bortom all hjälp, men till slut kommer The Knife dit och skakar liv i dem med en postkolonial mimföreställning. 
'Cicciolina och den intersektionella analysen' 
Remake av 'Cicciolina och hästen' i vilken den italienska porrstjärnans fyrbenta motspelare vägrar låta sig sexualiseras och kräver att bli inkluderad i den intersektionella analysen. Cicciolina inser att hon och hästen lider av samma patriarkala förtryck. Eftertexterna citerar den svenska samlevnadsexperten Martin Soneby: 'Om en kille ligger med en massa tjejer så kallas han hingst. Men om en hingst ligger med en massa tjejer så stänger man den ridskolan'. 
'Långt ner i lårbenshalsen' 
Polyamorös pensionär reser till Lesbos med en av sina flickvänner men bryter benet och blir sängliggande. I världens första Bechdeltestade bukkakescen pratar de två kvinnorna med varandra om hur marxistisk teori kan lösa den ekonomiska krisen i Grekland – samtidigt som de ignorerar Stavros, solstolsuthyraren som tillfreds­ställer sig själv i samma säng. 
'Femtio nyanser av homon' 
Erotisk thriller där Prideparaden ställs in efter ett splittrande gräl om huruvida homosexuella män, likt upplysta heteron, bör använda begreppet 'omslutningssex' i stället för 'penetrationssex'. Yngre bögar kräver också att äldre ska överge de sexistiska orden 'top' och 'bottom'. När paraden äntligen blir av får Sverigedemokraterna gå med eftersom de lyckats göra ”troll” till en sexuell läggning. 
'Fäbodplacentan' 
Ett nyhedniskt kollektiv samlas i Dalarna för ett normkritiskt grillparty med tillhörande orgie. Sexlusten försvinner dessvärre när veganerna i gruppen börjar bråka om huvudrätten moderkaka. I stället lyssnar alla på Göran Greider som läser dikter om glesbygdens marginalisering.
"
Bloggat: Susanna Varis 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.