En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

lördag 25 juli 2015

Sommarprataren spelade 100% kvinnliga musiker

Sanna Lundell var en av årets sommarpratare. Så här presenteras hon av Sveriges Radio:
"Anpassning har varit det stora hindret i mitt liv, berättar journalisten Sanna Lundell i sitt Sommarprogram. Anpassning till patriarkatet och till beroendesjukdomar".
Dessa tankegångar utvecklade hon även efter programmet i en chatt på Sveriges Radio.

Borås Tidning kommenterar:
"Tack Sanna Lundell för att du är en av ytterst få sommarpratare som gör den lilla ansträngningen att faktiskt berätta vilka låtar och artister du spelar. En liten men mycket sympatisk grej. Som obotlig feminist uppskattar jag också att Sanna Lundell bara spelar kvinnliga artister. Och att hon inte säger något om detta utan bara gör det".
Jag tycker att en radiopratare ska få välja sin musik fritt. Om det sedan blir 100% manliga eller 100% kvinnliga artister eller någon annan könsfördelning spelar mindre roll. Samtidigt blir det ett visst mått av hyckleri när vi översköljs av artiklar där feminister klagar över att för få kvinnliga artister får utrymme, medan en feminist hyllar ett låturval med 100% kvinnliga artister. 100% jämställt, som bloggrannen Jämställdhetsfeministern skulle uttrycka det.

Om Sanna Lundells pappa Ulf Lundell skulle få för sig att sommarprata om matriarkatet och mäns sociala underordning och samtidigt spela 100% manliga artister, så skulle han bli verbalt kölhalad i ett flertal medier.

6 kommentarer:

 1. Ja,feministerna är verkligen en samling hycklande dubbelmoralister som hyllar sin egen diskriminering av män men skriker i högan sky om män dominerar något litet område i samhället.
  Pelle2

  SvaraRadera
 2. Sa hon verkligen inget om det? I så fall är de två som kört 100% kvinnligt, för en sommarpratare nämnde i alla fall att han/hon avsiktligt bara spelade låtar med kvinnor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tar Borås Tidning på orden, eftersom jag inte själv orkar lyssna på programmet. Vem var den andra prataren?

   Radera
  2. Det är vad jag själv undrar nu, om det var hon eller någon annan. Men jag har för mig att det var en kille, kan förstås ha fel på den punkten.

   Radera
 3. Det var Nisse Hellberg i Wilmer X. Han hade dessutom en något luddig förklaring i stil med att det var inte fråga om kvotering, bara att lyfta fram kvinnor! Hur nu detta går ihop? Men det är väl fråga om någon feministisk logik, och där hänger jag inte med riktigt...
  Polypen

  SvaraRadera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.