En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

onsdag 13 februari 2013

Bowling i Borås: alla missar poängen


Ovanstående bild har dragit igång en storm i sociala medier. Pojkarna bowlar och flickorna pysslar. Detta tilldrar sig i regi av Engelbrektsskolan fritids i Borås i samband med sportlovet.

Twittrokraterna och det övriga storm-folket lyckas dock inte läsa hela artiklarna som beskriver händelsen. Bowlingen var könsuppdelad på grund av begränsade platser i bowlinghallen så flickorna skulle få bowla under påsklovet istället.

Länkar: SR, GT, BT, GP, Skånskan, Nyheter24, SvD, DN, AB,

Dagens tips: Missa inte Café Rättvisans lista över vilka underliga frågor och erbjudanden som kommer upp via en mailinglista för genusvetare!

8 kommentarer:

 1. Utan att veta mer än vad som står i den korta artikeln kan jag ändå tycka att det är synd att man delar tjejer/killar. Det är inte mer könssegregation det här landet behöver.

  Men undrar hur många upprörda läsare som tjoat på facebook om det varit pojkarna som fått pyssla på sportlovet? Jag tror ju att de snarare slitit ut gilla-knappen.

  Avslutningsvis - tack för länken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De hade frågat barnen hur man skulle dela gruppen mellan sport- och påsklov. De ville gå med sina kompisar och eftersom de flesta pojkar leker m pojkar o vice versa blev detta bästa lösning.

   Men det fattade aldrig nätmobben. De söker m ljus och lykta och tolkar ungefär lika selektivt som den galne dommedagspredikanten som hittade antikrist och omen om jordens undergång i Gangnam style.

   Radera
 2. Jag har inga problem med att könsseparera då och då, bara man inte inkräktar på principen om lika rättigheter. Men jag tror som du att Twittermaffian och fb-feministerna hade gått i taket av glädje om det vore ombytta roller.

  Väl bekomme!

  SvaraRadera
 3. Är det inte också obegripligt - egentligen - att Aktuellt, Sveriges största nyhetsredaktion för tv-nyheter ägnar så stort utrymme, med inbjuden gäst i studion (PM Nilsson), åt denna oerhörda "nyhet"?

  Att flickor i en skola i Sverige får bowla på en annan dag än pojkarna!

  Och att lärarna hade GLÖMT att meddela detta i sitt utskick!

  Är NY Times informerad? President Obama? Kan vi ändra grundlagen? Fängsla lärarna?

  SvaraRadera
 4. http://www.newsmill.se/artikel/2013/02/14/bowlinggate-ett-ngsligt-felfinneri

  SvaraRadera
 5. Nu skall man veta att just det området i Borås är befolkade av lattemammor och deras män. Det är en och annan entreprenör som är van att få som de vill där. Då blir ramaskriet högre än på andra skolor i kommunen. (ja, jag är boråsare) Hade man bara orkat bry sig om att fakta kolla 30s så hade man fått svara, men nej då. Såg någon kommentar om att det var orättvist, för det var såååå långt till påsklovet.

  SvaraRadera
 6. Kimhza: Ja, det finns ingen gräns för vilken världsnyhet detta är. Sverige borde sätta upp bokstäver längs landytan som formar ordet #bowlinggate i en sådan storlek att till och med marsianerna ser det.

  Malte: Tack för länken! Skönt att fler reagerar.

  Anders: Där ser man. Borås' eget epicentrum för Twitterstorm befolkas alltså av lättkränkta, genusprovocerade latteföräldrar. Tur man inte bor där!

  SvaraRadera
 7. Ja, naturligtvis så ska lärarna korsfästas, och sedan brännas på bål för detta fruktansvärda brott mot statsfeminisimen.

  Protesterar någon mot de rättmätiga straffen, så ska h*n steglas och brännas på bål.

  Och alla pk-medier ska skriva likadant, fördömmande om de förledda lärarnas avskyvärda tilltag - annars så ska även vilsekomna journalister brännas på bål. INGEN får ha en avvikande åsikt!!!

  Hmm, påminner det om en häxjakt...?

  /Hjalmar

  SvaraRadera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.