En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

torsdag 14 februari 2013

Professor vill "maka på sig" för kvinnorStatsvetarprofessor Bo Rothstein har ansökt om förtidspension från Göteborgs universitet.

Han vill maka på sig till förmån för kvinnor, vilka universitetet helst vill se en större andel av. Han skriver bland annat:

För det andra känner jag numera en stor olust inför vetskapen att jag som ”manlig” professor utgör en belastning för Göteborgs universitet. 
Jag har aldrig bett om att få bli född i en biologiskt manlig kropp och det är i nuläget inte mycket jag kan göra åt att jag råkar vara från universitetsledningens synpunkt en biologiskt sett svårt felkönad person. 
Jag har förhört mig om möjligheten till ett biologiskt/kirurgiskt könsbyte men dels säger de läkare jag pratat med att vid min ålder (född 1954) är en sådan sak vansklig av rent medicinska skäl. 
Dessutom har åtminstone en av mina nära anhöriga i överraskande bestämda ordalag uttryckt sin bestämda motvilja mot en sådan åtgärd.
Via Toklandet och SvD Ledarblogg. Även hos Susanna's Crowbar.

Så här på Alla Hjärtans Dag har Eder Bloggare fått lite #nätkärlek från bloggkollegan Rocki. Hon har inte kunnat kommentera på denna blogg tidigare på grund av att jag har krävt Blogger-profil för detta.

Kravet är nu borta och det går numera bra för Rocki och alla andra att kommentera utan Blogger-profil. Det går till och med att kommentera anonymt och jag hoppas att det ska funka.

4 kommentarer:

 1. Bo Rothstein är en man jag är mycket imponerad av. Han har i många år jobbat i den tilltagande feminstiska snålblåsten och han står fortfarande med ryggen rak.

  SvaraRadera
 2. Håller med. Han är kul och klok. Han skrev ett liknande brev till ett forskningsråd för några år sedan med liknande budskap.
  http://tanjabergkvist.wordpress.com/2009/10/05/rothsteins-genusbrev-och-genusforskningens-dilemma/

  SvaraRadera
 3. Ännu ett klockrent inlägg från Bo Rothstein ! Han fullständigt mosar ju extremfeministerna med deras egna så kallade forskningsrön och allmäna floskler.Hoppas bara att han inte gör allvar av att sluta.
  Det vore extremt tragiskt om han skule tvingas bort av en galen skolledning och extremfeministerna.

  SvaraRadera
 4. Lol, bara lol!

  Jag hoppas han fortsätter skriva ännu syrligare sarkasmer som pensionär, när han inte längre behöver slicka några rövar för att behålla jobbet.

  /Bashflak

  SvaraRadera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.