En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

onsdag 17 december 2014

Normkritiska julsånger
Sveriges Radio fortsätter att briljera. P4 Gävleborg har ett inslag (se ovan) som går ut på att våra julsånger reproducerar stereotypa normer.

I dessa juletider föreslår jag att vi i ett pennstreck förbjuder alla traditionella julsånger. Förslag på nya normkritiska julsånger:

1. Jag såg Pamma kyssa tomt-hen
2. SCUM-natt råder
3. Hej, rasifierade tomt-personer
4. Staffhen Stalleproletärs Patriarkatkrossarvisa
5. Nu tändas tusen genusljus
6. Mens över sjö och strand

---
Uppdatering: Låt nummer 6 var visst redan uppfunnen, inspelad och uppspelad. Med full normkritisk text. Av medarbetare på Sveriges Radios P3.

Uppdatering 2: Ber om ursäkt till bloggens läsare för att jag grovt har underskattat den normkritiska musikaliska kreativiteten i det här landet. Det finns tydligen redan en uppsjö av normkritiska julsånger.

I nedanstående filmklipp finns en halvtimmes konsert med normkritiska julsånger som "Staffan var ett gubbaslem". Undrar om P4 Gävleborg känner till den?


4 kommentarer:

 1. Haha, det där tyckte jag var roligt :) Nästan så man blir lite sugen att skriva en genuscertifierad text till nån av låttitlarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kolla mina två uppdateringar av inlägget innan du lägger ner alltför mycket möda...

   Radera
 2. Vem är förvånad ? Genusdårarna är ju kapabla till vad som helst i deras iver att håna vita män och åsiktsmotståndare och att spotta på traditioner.
  Pelle2

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, sett i efterhand var det lite självklart att normkritiska julsånger redan fanns. P4 Gävleborg borde gnälla mindre och starta en feministisk kör istället.

   Radera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.