En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

söndag 28 december 2014

Vad kännetecknar en feministisk bok?

I dagens DN intervjuas en estradpoet som har skrivit en feministisk bok. I intervjun får vi reda på vad som kännetecknar en sådan: "alla män dör".

Trots allt fagert tal om "jämställdhet" och "alla människors lika värde" visar feminister gång på gång att det finns en typ av människor som enligt deras ideologi praktiskt taget saknar människovärde: män. Män förtjänar enligt feminister att döden dö.

Den intervjuade estradpoeten har för övrigt tidigare väckt uppmärksamhet med en manshatisk dikt till sin eventuella framtida son. Hon har även rekommenderat läsning av SCUM-manifestet av Valerie Solanas till Göteborgspostens läsare.

En riktigt rättrogen feministisk man skriver i tidskriften Feministiskt Perspektiv om hur han ser på sin  egen könstillhörighet:
"Jag är inte motståndet. Jag är förtryckaren. Jag är regeringar. Jag är diktaturer och arméer. Jag är den katolska kyrkan. Jag är Vladimir Putin och George W. Bush. Jag är våld och våldtäktsman". 
"För att min kropp är förtryckarens kropp - och den fortsätter att förtrycka. Patriarkatet är min skuld och manligheten är min skam". 
"Trots att jag i ord förkastar patriarkatet förblir jag en del av problemet så länge min kropp är förtryckarens kropp. Jag måste förändras".
 Bloggat om den senare texten: Ivar Arpi, Jämställdhetsfeministern

DN-artikeln kvalade förresten in på bloggen Bashflaks topplista "Misandri 2014".

7 kommentarer:

 1. Det är skönt att verkligheten är jämställd. Alla dör.

  SvaraRadera
 2. Jag bloggade lite om Maria Turtschaninoff som vann pris i Finland för sin feministiska fantasybok...

  http://mellanvassenochland.blogspot.fi/2014/11/fantasymaktsordningen-ar-krossad.html

  SvaraRadera
 3. Jag var nyligen på en konferens där Olivia uppträdde. Märkte inget särskilt manshatiskt med hennes monolog då, men nu förstår jag att det inte var någon tillfällighet att just hon var inbjuden. Konferensens rubrik var 'Våld i nära relationer', men den var bara könsneutral till namnet. Självklart handlade det när allt kom till kritan om mäns våld mot kvinnor - det var också FN:s internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor just den dagen. Män för jämställdhet var där också, och fick dra sin svada om den problematiska mansrollen. Tyvärr har jag inte det sociala modet att ställa mig upp och protestera.

  Tack f.ö Ekvalist, för att du skriver. När jag började läsa feminismkritiska bloggar hade du just slutat skriva - du är hemskt välkommen tillbaka.

  /Nykteroklok

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som en ideologiskt inmutad konferens. Tack för att du läser!

   Radera
 4. Inte för att jag är förvånad att just DN intervjuar en feminist som tycker att feminism är detsamma som att män dör men det är ju helt sjukt att de inte ens ställer en följdfråga till författaren efter en sådan kommentar.Det visar förmodligen att den ledande feminismen handlar just om manshat och inte jämställdhet precis som vi brukar säga.

  Pelle2

  SvaraRadera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.