En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

fredag 15 mars 2013

Man demoniserade män - misstänks för sexbrottDen tragiska historien om en 13-årig flicka i Kumla som tog livet av sig efter sextrakasserier på nätet har beskrivits ingående i samtliga riksmedier.

Nu skriver SvD att en 44-årig man har häktats på sannolika skäl misstänkt för ett flertal sexbrott mot olika personer, bland dem den avlidna flickan.

Protokoll från Tingsrätten har läckt ut på ett flertal webbsidor och den misstänkte mannen har därmed identifierats. Det visar sig att han var engagerad i könsmaktsfrågor genom att demonisera män och utmåla kvinnor som offer för mäns onda gärningar.

Bloggaren Ann Helena Rudberg citerar ett inlägg på mannens Facebook-sida från den 8 mars:

"Oj va tiden går fort i livet...för ca. 4 år sedan startade jag gruppen här på fb "Vi som har fått nog av män som behandlar kvinnor ill!" den gruppen hade över 6.000 medlemmar!!! Tack alla ni som har vågat tagit ställning!  
Idag på den Internationella kvinnodagen känns frågan TYVÄRR fortfarande mer aktuell än någonsin! Olika former av trakaserier framför allt mot kvinnor...i egna relationer eller genom ex. Näthatet...verkar som vi män tycker oss ha rätten att behandla kvinnor som vi vill...Man kan verkligen fråga sig hur dessa män skulle reagera om det var deras egna mamma eller dotter... Respekten i vårt samhälle är under all kritik! Stå upp för varandra och behandla alla med respekt...o våga stå upp för dom som verkligen behöver det! 
Krama era nära o kära en extra gång idag...sprid kärlek inte hat! (Gruppen finns kvar i nytappning pga att fb ändrade sina grupper...har ni lite tid över...så läs gärna inläggen...eller till o med joina gruppen"
Paralleller har dragits av många skribenter mellan den häktade mannen och den dömde ex-polischefen Göran "Kapten Klänning" Lindberg. Enligt tidningen Expressen "vigde" Göran Lindberg "sitt yrkesliv till feminismen".

Relaterat - Pelle Billing: Göran Lindbergs starka engagemang.

6 kommentarer:

 1. Se där ja... Det finns nog gott om sådana, och beteendet är detsamma, ständig malebashing, både i kommentarsfält och kanske? bland skribenter...

  Enkel regel verkar vara att ju ivrigare man försöker få ljuset på någon/något annat i en fråga desto mer borde lampan lysa på den som gör det. Har ju stämt ganska bra hittills i all a fall i frågor som den här.

  SvaraRadera
 2. Projektioner, som Freud skulle ha sagt. De behöver egentligen demonisera sig själva, men demoniserar gruppen män istället. Han kanske kan bli ledarskribent på Aftonbladet efter avtjänat straff/friande dom? ;)

  SvaraRadera
 3. Dubbelnaturerna

  http://www.dn.se/insidan/insidan-hem/engagemanget-ska-botgora-det-morka

  Och för att undvika att man tror att det bara är män..

  http://salongk-web01.driften.net/artiklar/2009/12/03/90187544/index.xml

  SvaraRadera
 4. Tack för intressanta länkar och välkommen hit, Mia.!

  SvaraRadera
 5. Kapten klänning vibbar är det...

  SvaraRadera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.