En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

söndag 24 mars 2013

Myten om relationsvåldets offer

De flesta av mina favoritbloggar skriver om en viss södermalmsbaserad författarinnas senaste förehavanden. Ämnet står mig så smått upp i halsen just nu men det skulle inte förvåna mig om hennes färskaste bok kommer att kallas "Ljugboken" i folkmun inom en snar framtid.

Länkar finns i högerspalten. Men ännu hellre vill jag rekommendera läsning på bloggen No Size Fits All. Bloggaren Hagwall tar sig an myten att mäns våld skulle vara unga kvinnors främsta dödsorsak. Statistiken säger nämligen något helt annat.

Inlägget heter God uppsåt ursäktar inte dåliga data.

Läs - och trevlig avslutning på helgen!

Uppdatering: Daniel Swedin skriver ledare i Aftonbladet om män och våldtäkter igen. Det finns ingen gräns för hens skuldkänslor, verkar det som. Och ingen gräns för föraktet mot män och manlighet.

Jag har redan kommenterat två liknande artiklar av Daniel Swedin och har inte så mycket mer att tillägga denna gång. Mer än att alla våldtäktsförövare faktiskt inte är män, vilket felaktigt påstås i artikeln. Läs mer via referenserna till Wikipedia-artikeln Rape by gender.

7 kommentarer:

 1. Håller med, Hagwall är riktigt skarp här. Värdefullt gräv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut. Värdefull information. Bonus: vi slipper tänka på Den Onämnbara, Prinsessan Offerkofta, ett tag ;)

   Radera
  2. Helt sant. Tog ändå del av uppgifterna om att Prinsessan är bosatt i familjär relation till chefen över Den Stora Tidningen. Låter inte detta anmärkningsvärt (förutsatt att det stämmer såklart)! Jag menar, finns det någon annan författare som beretts så mycket plats?

   Radera
  3. Kimhza, visst är det intressant om det stämmer? Saker och ting faller ju lite på plats då...

   Radera
  4. Hmm, jag vet inte. Intressant stickspår men jag tror att hennes talang för att spela på känslor och offerkofteri är det som har gjort henne stor - hon skulle ha varit det även utan DN tror jag.

   Radera
 2. Intressant! Ja, jag hoppas att hennes höghet inte behöver figurera på min blogg på ett tag nu, jag är också lite småmätt måste jag säga...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Upp-i-halsen-mätt är jag...

   Radera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.