En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

lördag 2 mars 2013

Androstolen


Bilden ovanför visar en unik svensk genusrelaterad uppfinning: androstolen.

Högskolan i Halmstads hemsida kan vi läsa:

"Underlivsundersökningar av kvinnor sker i anpassade gynekologstolar, för män finns det idag ingen motsvarande undersökningsstol. Androstolen, som konceptuell produkt, både avslöjar och utmanar våra förutfattade meningar och föreställningar.  
Designen präglas av hårda, kalla och perforerade ytor. Måtten är anpassade efter vikt och längd på den svenska genomsnittsmannen. Stolen är tippningsbar och positionen utelämnande".
Projektet är delfinansierat av statliga Vinnova, tidigare känt i pressen för sin generaldirektör med feministiska åsikter, och sin lyxiga internrepresentation med choklad- och vinprovning, slottsutflykt med helpension och minikockduell.

Vi lägger androstolen till listan för pikanta genusuppfinningar tillsammans med "genustrumpeten" och "fittbyxan".

Bloggat om detta: Kimzha, Rocki, Café Rättvisan 

1 kommentar:

 1. Denna förgymnasiala Misandriska femi-fantasiprodukt skrämmer mig, om jag vore ansvarig för kommunvård,omsorg eller privat företag skulle jag undvika anlita denna högskola på grund av visad undermålig prototyp, vilken mer kvalar in som installation på en feministisk utställning som Femetopia arrangerar, gruppen här vill på ett kreativt sätt utmana rådande strukturer i samhället, på ett nytt och tydligare sätt, som dom uttrycker sig.
  Eleverna vid Högskolan Halmstad har valt fel skola, de borde anslutit sig till GLOBAL FEMINISM och dess utställning vid Hornstull.
  Det blir tummen ner för Högskolan Halmstad.
  Jag säger som Ilmar Reepalu, undvik.

  Hellre väljer jag de traditionella varma mjuka och stoppade gynstolarna.

  Urolgpatient

  SvaraRadera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.