En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

torsdag 7 mars 2013

Mannen är Aftonbladets bästa slagpåse


"Befria alla judar - från judiskheten"

En sådan titel på en artikel skulle med rätta betraktas som antisemitisk och skulle inte få publiceras i svensk dagspress. Men nedanstående rubrik går bra till en ledarkrönika i Sveriges mest manshatande dagstidning Aftonbladet:

"Befria alla män – från manligheten"

Kollektiv skuldbeläggning passar utmärkt i Aftonbladet - bara det drabbar "rätt" grupp. Byt "man" mot "invandrare" i nedanstående text och den framstår som grovt hatisk mot invandrare.
Tidigt i fredags morse hittades en 45-årig kvinna död på en parkeringsplats i Högsbohöjd i sydvästra ­Göteborg. Tre timmar senare greps hennes ­ex-sambo. Han – för det var en man – är häktad, misstänkt för mord. 
Men honom vill vi inte ha i vår gemenskap. Våldtäktsmän, mördare, näthatare, dödshotare, stalkers, misshandlare är ju aldrig representanter för gruppen män. De är individer, undantag och galningar. Alla andra grupper i samhället har ­gemensamma problem och gemensamma ansvar. Alla – utom en. Männen som grupp existerar inte, tycks många i gruppen män resonera.
Har judar och romer gemensamma problem med brott som begås inom den "egna" gruppen och gemensamma ansvar för dessa brott? Självklart inte, att hävda det vore rasistiskt. På samma sätt har män inga gemensamma problem för att andra män begår brott eller ens ett gemensamt könsbundet ansvar - att hävda motsatsen är sexistiskt.

Jag känner själv ingen kollektiv skuld för mordet och övriga hemskheter som beskrivs men det gör uppenbarligen artikelförfattaren Daniel Swedin.

Det måste vara en tung börda att vara manlig ledarskribent på Aftonbladet. Han måste kväljas varje gång han ser sin manliga nuna i spegeln. Tur att man slipper hans kollektiva skuld, åtminstone. Tyvärr utsätts våra tidningsläsande pojkar och unga män för den.

Bloggat: Toklandet som spekulerar i om det vi ser är uppvärmning inför den 8 mars.

4 kommentarer:

 1. Jag har funderat kring det här med att män skall ta ett kollektivt ansvar för brott begångna av män. Varför då ? Jag känner ingen man som uppmuntrar andra män till att begå våldtäkter eller andra typer av brott. Dessutom finns det lagar som skall ta hand om förbrytare.
  vad vill dessa extremfeminister då att vi skall göra för att ta ett kollektivt ansvar ?
  1 Byta kön
  2 Att vi samlas på en offentlig plats så fort ett brott är begånget av en man och blir kollektivt piskade och bespottade.
  3 Att alla män sätts i fängelse om en man begår ett brott.
  4. Att alla män samlas till en obligatorisk bönestund när en man har begått ett brott.
  5. Vi startar hashtaggen # prata om det och ansluter oss till twittereliten(Oops, den taggen finns ju redan :-).

  Frågan är också varför skall i så fall inte kvinnorna ta ett kollektivt ansvar för brott begångna av kvinnor ? Det finns ju bevisligen kvinnofängelser som befolkas av kriminella kvinnor.
  Fast det är väl förstås som med näthat. Ett brott begånget av en man är alltid värre än ett brott begånget av en kvinna. Det måste ju finnas en förmildrande förklaring till att en kvinna blev en brottsling. Hon har säkert blivit utnyttjad av en vit,medelålders,heterosexuell,svensk man som Kapten Klänning ;-)

  /Pelle 2

  SvaraRadera
 2. Jo. Medielogiken är glasklar.

  Jag tror som Toklandet att vi ser en uppladdning inför 8 mars. Såg nåt ännu värre på Bolibompa idag, har dock ingen länk. Ett inslag från en skola inför 8 mars där pojkar och flickor intervjuades om hur synd det är om kvinnor och om att pojkar "tar plats" i klassrummet. Ingenting om att deras egen skola blir mer flickanpassad och pojkdiskriminerande vilket visar sig i ökande betygsgap.

  Våra barn, våra flickor och pojkar, drillas i den officiella ideologin och detta visas i barnprogrammen. Kim Jong Un skulle ha varit imponerad.

  SvaraRadera
 3. Helt rätt, fint inlägg!

  Det är avskyvärt, detta som AB håller på med. Ibland känner man att det liksom urartar, att vagnen håller på att välta... (när dumheten helt enkelt blåser ur sig själv).

  Men vi är inte där än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det avskyvärt! Landets största tidning har kapats av en ideologi som ägnar sig åt att kollektivt hata en befolkningsgrupp. Schas tillbaka till 1900-talet!

   Radera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.