En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

lördag 9 november 2013

En procent av befolkningen bakom mesta våldetKriminalvårdens generaldirektör skriver i DN idag:
"En ny studie från Kriminalvården visar att 1 procent av alla vuxna står för 63 procent av alla våldsbrottsdomar i Sverige".
Jag undrar hur ny den där studien egentligen är eftersom jag såg den siffran redan för ett år sedan. Jag har tidigare bloggat  om att en doktorand vid Lunds universitet har kommit fram till precis samma sak. Nyhetsbyrån TT skrev då:
"En procent står för 63 procent av brotten och samtliga våldsbrott begås av mindre än fyra procent av befolkningen. Eftersom det handlar om relativt få individer får det större genomslag varje gång man lyckas bryta våldsmönstret hos någon".
Tore Kullgren twittrar en kommentar till DN-artikeln:
"Dags att sluta skuldbelägga invandrare & män kollektivt?"
Svar: javisst är det dags. Skulden för våldet ska ligga hos våldsbrottslingarna, oavsett kön och etnicitet.

Om vi ska ta på oss genusglasögonen så ser vi i Kriminalvårdens statistik att 5,6 procent av de intagna i fängelserna är kvinnor. Det betyder att 94,4 procent är män.

Så om nu patriarkatet existerar, hur kommer det då sig att majoriteten av de intagna inte är kvinnor? Det borde ju patriarkatet ha sett till - om det hade existerat.

8 kommentarer:

 1. Undrar om detta slagits upp lika stort om det varit en man?

  http://www.expressen.se/nyheter/mamma-atalas-for-mordforsok-pa-son/

  /Senior

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fy f*n. "Hon ska ha hotat pojken till livet, och vid flera tillfällen knuffat ut honom på en trafikerad väg när bilar passerade, rapporterar SVT.
   Kvinnan åtalas även för att ha dödshotat sin dotter". Detta ger alltså en kort TT-notis.

   Radera
 2. Statistiken visar att det är en minoritet av befolkningen som begår en majoritet av brotten.Trots det försöker feministerna få det till att män som grupp är skyldiga till brottsligheten i samhället och att vi skall ta ett kollektivt ansvar för de brott som begås.Helt sjukt.
  När skall i så fall feminsiterna ta ett kollektivt ansvar för de 5,6% av kvinnor som sitter i fängelse ?
  Pelle2

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi måste bekämpa den kollektiva skuldbeläggningen.

   Radera
 3. Jomenserru, det är det som är så lurigt med patriarkatet. Man kan förklara precis vad som helst, t o m diametralt olika och inkompatibla utfall med patriarkatet. Ad hoc i sitt esse.

  - Patriarkatet är det system där män som grupp med våld förtrycker gruppen kvinnor.
  - Men nu visar det sig att endast 4% av befolkningen står för alla våldsbrott. Endast 1% står för de allra flesta. Det är inte vem som helst som slår.
  - Det är kanske bara en minoritet som faktiskt slår, men orsaken är den manlighet alla män har. Att slå och våldta är bara den yttersta följden av den.
  - Men nu är det så att det vanligaste brottsoffret är en man. Även oprovocerat våld och även våldtäkter om vi räknar med fängelsevåldtäkter som i USA. De få som slår slår oftast män. Det ligger så djupt rotat att män automatiskt bedömer varandra för risken att råka illa ut. Ytterst få män som inte själva ingår i de få våldsamma dras till våldsamma män, likt en del kvinnor gör. Av självbevarelsedrift.
  - Ja där ser du. Patriarkatet förtrycker majoriteten män också!
  - Öhh, det passar inte ihop med ditt första påstående.

  SvaraRadera
 4. "Så om nu patriarkatet existerar, hur kommer det då sig att majoriteten av de intagna inte är kvinnor? Det borde ju patriarkatet ha sett till - om det hade existerat."

  Men va fan, är du seriös? Tror du att man med "patriarkatet" menar ett hemligt broderskap som medvetet håller alla män om ryggen? Det är ett systemfel och inget annat. Och med systemfel menas att samhället håller sig till vissa normer utan att ifrågasätta dem. Man tar det för givet. Det är "normalt", precis som det var "normalt" att kvinnor inte fick sätta sig bakom en ratt nån gång, eller ha på sig byxor.

  Mycket har rättats till och Sverige ligger i framkant, men vi är inte framme än, om någonsin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Feminism är ett systemfel. Blind könsrasim är inte finare än någon annan typ av rasism. Det krävs inte mycket för att förstå det.

   Radera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.