En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

onsdag 6 november 2013

Ny "Kapten Klänning" dömd till fängelse

Dags att åter bekanta sig med historien om 45-årige Jo*kim Furubl*d (*=a). En man i Göran "Kapten Klänning" Lindbergs tradition som offentligt har beskyllt män kollektivt för att behandla kvinnor illa.

Det visade sig vara en projektion av hans egna illdåd.

Nu har han dömts till två års fängelse för ofredande, grovt sexuellt övergrepp mot barn, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, försök till grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, sexuellt ofredande och barnpornografibrott.

En 13-årig flicka begick självmord i Kumla genom att kasta sig framför tåget efter att ha poserat för honom via webcam.

Källor angående domen: Sveriges RadioSvDAftonbladet, GP.

Samma dag som flickan begick självmord, på Internationella Kvinnodagen den 8 mars i år, skrev han följande i sin numera nedlagda Facebook-grupp:
"Oj va tiden går fort i livet...för ca. 4 år sedan startade jag gruppen här på fb "Vi som har fått nog av män som behandlar kvinnor ill!" den gruppen hade över 6.000 medlemmar!!! Tack alla ni som har vågat tagit ställning!
Idag på den Internationella kvinnodagen känns frågan TYVÄRR fortfarande mer aktuell än någonsin! Olika former av trakaserier framför allt mot kvinnor...i egna relationer eller genom ex. Näthatet...verkar som vi män tycker oss ha rätten att behandla kvinnor som vi vill...Man kan verkligen fråga sig hur dessa män skulle reagera om det var deras egna mamma eller dotter... Respekten i vårt samhälle är under all kritik! Stå upp för varandra och behandla alla med respekt...o våga stå upp för dom som verkligen behöver det!
Krama era nära o kära en extra gång idag...sprid kärlek inte hat! (Gruppen finns kvar i nytappning pga att fb ändrade sina grupper...har ni lite tid över...så läs gärna inläggen...eller till o med joina gruppen"

Skärmdump nedan.


Läs mer hos Ann Helena Rudberg.

6 kommentarer:

 1. Kommer osökt att tänka på Fredrik Reinfelt, Percy Barnevik, Johan Ehrenberg, Män för jämställdhet, mfl, mfl

  SvaraRadera
  Svar
  1. En förståelig reaktion!

   Radera
 2. För att inte nämna Stieg Larsson. Han har ju enligt uppgivt själv deltagit i en grupp våldtäkt: http://www.expressen.se/nyheter/baksi-stieg-larsson-sag-valdtakt---ingrep-inte/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han sägs väl ha sagt sig se sina kompisar gruppvåldta utan att ingripa?

   Radera
 3. Jag har idag mycket svårt att lita på män som är radikalfeminister. Det finns något osunt och självutplånande i handlingen. Man anar något patologiskt.

  SvaraRadera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.