En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

fredag 1 november 2013

Falskt faderskap

Videon här nedanför visar en ung kvinna som på en restaurang berättar för sin väninna att hon har ljugit för en man om att han ska bli pappa till hennes kommande barn.

Därefter kommer den beljugna mannen till bordet och filmen visar hur resturanggäster vid bordet intill reagerar. Ingen av dem avslöjar något för mannen.

Men de inblandade vid det första bordet är skådespelare. Scenen bryts och en man intervjuar gästerna vid bordet intill om varför de reagerade som de gjorde.Enligt tidskriften Fokus är det i snitt ett barn i varje skolklass som har en annan biologisk pappa än den barnet tror. Men att lögnaktigt bli utpekad som far till ett barn går, tekniskt sett, att råda bot på.

En rimlig jämställdhetsreform vore att DNA-testa alla barn och föräldrar innan barnet föds (eller, i andra hand, vid födseln) för att bidra till att alla barn verkligen har de föräldrar de tror de har. Och för att bidra till att alla pappor verkligen är pappor till dem de tror de är pappor till.

Läs mer om falskt faderskap hos A Voice For Men
Pelle Billing: DNA-testa alla nyfödda!

2 kommentarer:

 1. Har inte detta diskuterats och förkastats för att det skulle skapa för stora kostnader i form av splittringar av familjer? Jag har för mig att jag läst det någonstans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många av våra förslag på de icke-feministiska jämställdhetsbloggarna har diskuterats, utretts och förkastats för att det med jämställdhet inom dessa områden blir för synd om någon annan än just pojkarna och männen. Jämställdhet är inte alltid ett nollsummespel.

   Är det bättre att leva i eller rentav växa upp i en familj som bygger på grova lögner? Bättre enligt mig att sanningen kommer fram, sedan får sanningen och lögnen hanteras av alla inblandade efter bästa förmåga.

   Det låter som ett svepskäl att det är dyrt när familjer splittras. Familjer splittras varje dag. Är det inte vartannat äktenskap som spricker, rentav? Vem förlorar egentligen ekonomiskt på att ett grovt lögnaktigt förhållande spricker? Lögnaren kanske, och lögnaren tycker jag inte synd om i det här fallet.

   Radera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.