En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

onsdag 15 januari 2014

Dansk mansrörelse: Bojkotta svenska feminister

Den danska mansrörelsen Manfo har uppmanat till dansk bojkott av det feministiska mötet Nordiskt Forum i Malmö senare i år, skriver tidningen Avisen.

Kåre Fog, talesperson för Manfo, som har skrivit uppmaningen, säger till tidningen:
"Den svenska feminismen genomsyras av manshat och uppmaningar till våld mot män, och det önskar vi inte bredda till grannländerna".
"Jag är inte direkt rädd för en svensk situation i Danmark. Men jag tycker att Danmark mycket högljutt ska ta avstånd från hur feminismen utvecklar sig till extremism på andra sidan av Öresund. Vi ska protestera så högt att vi gör Sverige en tjänst".
Från Danmark planerar fackföreningar, partier, andra organisationer, samt kommuner att skicka delegater till mötet, skriver Avisen. Kåre Fog menar att det är dåligt utnyttjade medlems- och skattepengar.

Organisationen Kvinderådet och fackföreningen HK avvisar kritiken.

Jag hoppas att Kåre Fog och andra danska läsare som intresserar sig för mansfrågor, läser svenska bloggar.

I annat fall rekommenderar jag särskilt bloggen Toklandet, som bekräftar många av Kåre Fogs farhågor med skärmdumpar och citat från svenska feminister. Toklandets samling av tweets från 2013 har många exempel. Det går också bra att hitta exempel på denna blogg, enklast med en sökning på ordet "manshat".

Ett särskilt omnämnande förtjänar organisationen Sveriges Kvinnolobby och deras kampanj "klippa kuken". Sveriges Kvinnolobby är medarrangör till Nordiskt Forum och "klippa kuken" var en del av opinionsarbetet med att göra reklam för det kommande forumet.

Däremot finns det också svenska feminister som inte ägnar sig åt manshat utan reagerar mot det.

Uppdatering: Jo, Manfo läser svenska bloggar. Det syns via länkar som Manfo har i sitt brev om Nordiskt Forum.

Bloggat: Dads-R-Us

6 kommentarer:

 1. Det bör tilläggas att utropet "Dags att klippa kuken" kom till i syfte att marknadsföra just evenemanget Nordiskt Forum 2014.

  /Bashflak

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra poäng, jag lägger in det.

   Radera
 2. Som feminist kräver jag att om Danmark inte genast inför svensk radikalfeminism, då sätter vi en klaff på Öresundsbron!

  Jämställdhetsfeministern tvivlar också starkt på att Kåre Fog skulle kunna komma med en bättre idé om hur danska medlems- och skattepengar kan uttnyttjas än "klipp kuken"...

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Viruset" kanske redan har tagit sig över bron? ;) Även här börjar man så smått att ifrågasätta slentrianmässiga generaliseringar och "sanningar". Det är iaf vad jag hör i detta klipp (2.45 ff).

   http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=2524520

   Varför är det så många...eh eller är det så många maktmän som håller på med otrohet?...Sen så tror jag att män håller alltid på när de kan/får...Vad menar du, menar du att män skulle vara mer benägna att vara otrogna än vad kvinnor, överlag?...Eh patriarkat etc etc....Sen krävs det ju en kvinna också för att det ska kunna bli nån sexskandal, så jag tycker det kan vara lite fifty/fifty ansvar där...   Radera
  2. Sexrådgivare Janouch påstår i klippet att män är mer otrogna än kvinnor. Hon hänvisar inte till någon studie, utan till patriarkatet. Oproffsigt.

   Jag tror inte på det, det stämmer inte riktigt med vad jag har sett runtomkring i min verklighet. Otrohet är nog ganska 50/50-fördelad. Men kända kvinnors otrohet får underligt nog inga tidningsrubriker.

   http://www.psychologytoday.com/blog/high-octane-women/201107/gender-power-infidelity-complicated-affair

   Radera
 3. Tack.
  Det är konstigt att just Sverige blivit så ... konstigt.

  SvaraRadera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.