En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

fredag 3 januari 2014

Grön Ungdom föreslår utvisning av männen

Årets första ordentligt manshatiska artikel i mainstreammedia står Grön Ungdoms språkrör Magda Rasmusson för på SVT Debatt.

Artikeln heter "Hur mycket manlighet tål Sverige?".

Utdrag:
"Det finns en grupp i samhället som man inte får prata om. Vi har alla sett dem, de har gått i våra skolor och vissa tvingas bo granne med dem. De är kriminella, förtrycker kvinnor och kostar multum för både rättsväsende och skola. Jag talar givetvis om männen.
(…)
Extremhögern får bestämma sig. Antingen tar de kriminalitet och kvinnors rättigheter på allvar. Då är jämställdhet och jämlikhet vägen framåt. 
Eller så fortsätter de med sin populistiska och farliga politik som skulle innebära ren och skär livsfara för kvinnor. Om de var lite seriösa med att ens försöka vore det mer lämpligt att diskutera utvisandet av män, snarare än invandrare. Men det får man väl inte säga i det här landet".
Efter att ha följt skarpa och välformulerade Josefin Utas (MP) på Twitter ett tag började jag leka med tanken att rösta på MP i nästa riksdagsval. Men det blir nog något annat istället...


Tillägg: Hur kan man ens komma på tanken att utmana Avpixlat i deras paradgren "kollektiv skuldbeläggning"? Jag behöver inte ens läsa eländet på Avpixlat för att veta att de har vunnit eller kommer att vinna debatten. Det finns nämligen andra samhällsgrupper som har större överrepresentation i brottsstatistiken än just gruppen män. Hur tänkte ni nu, Grön Ungdom?

Artikeln har fått många upprörda läsarkommentarer - nästan 1300 efter mindre än ett dygn.


11 kommentarer:

 1. Det tjatas ju om inget annat än hur fel det är på alla män, inklusive de feministiska, hela tiden. Josefin Utas behöver byta parti.

  SvaraRadera
 2. Totalt förfall från SVT och Miljöpartiet.

  SvaraRadera
 3. Helt sjukt att de kan ta in en en sådan artikel.
  Hon blandar kritik mot sd med påståenden som att det enbart är män som förpestar jorden med utsläpp från stora bilar och genom att äta kött. Vad jag vet så kör och åker kvinnor också bil och äter kött.
  Hon påstår att män generellt hänger ut kvinnor på internet. Är säker på att det är en minoritet av män som gör sådant. Sedan visar väl t.ex fallet med tjejerna i Göteborg ,som hängde ut en annan tjej på nätet och kalllade henne hora, att kvinnor kan..

  Med andra ord försöker hon i sann extremfeministisk anda blanda ihop vanliga män och feminismkritiker med SD och främlingsfientlighet.

  Just en snygg företrädare för MP. Hoppas verkligen att det slår tillbaka mot MP så att deras valresultat sjunker ner mot 0.

  Pelle2

  SvaraRadera
 4. Hu nej, inte miljöpartiet. Mansfientligt och framstegsfientligt.

  SvaraRadera
 5. Jag tolkar hennes artikel som ironiskt skriven, särskilt med tanke på rubriken. I SvT:s Agenda ställdes frågan "Hur mycket invandring tål Sverige?" vilket kritiserats hårt av många antirasister. Kritiken gick ut på att programmet gått SD:s ärenden. Nu försöker hon vända på frågan genom att byta ut invandrare med män.

  För de som är skeptiska till dagens feminism erbjuder faktiskt artikeln en öppning även om författaren själv inte tänkt på det:
  - Det är förkastligt att kollektivisera grupper i samhället på intersektionell grund och därefter döma dem!

  //Direktörn

  SvaraRadera
 6. Man hittar nog många skarpa människor i varje parti, men man måste titta på politiken som faktiskt förs när man röstar. En röst på vänstern är en röst på radikalfeminism.

  SvaraRadera
 7. Ja utvisa männen till deras hemländer, svenska män utvisas givetvis till Sverige. Snacka om att spela i händerna på SMR, hon kanske borde gå med dom istället.

  SvaraRadera
 8. Tack för bra kommentarer! Jag tror att Josefin Utas noga har tänkt igenom var hon vill lägga sitt politiska engagemang.

  Anonym 14:51. Precis min tanke. Innan jag läste din kommentar lade jag till följande i inlägget:

  Tillägg: Hur kan man ens komma på tanken att utmana Avpixlat i deras paradgren "kollektiv skuldbeläggning"? Jag behöver inte ens läsa eländet på Avpixlat för att veta att de har vunnit eller kommer att vinna debatten. Det finns nämligen andra samhällsgrupper som har större överrepresentation i brottsstatistiken än just gruppen män. Hur tänkte ni nu, Grön Ungdom?

  SvaraRadera
 9. "Det finns nämligen andra samhällsgrupper som har större överrepresentation i brottsstatistiken än just gruppen män."

  Ja, 100% av alla brott begås av brottslingar

  /Bashflak

  SvaraRadera
 10. Alla män bort? Flatornas våta dröm?

  Miljöpartiet väljer andesyner före vetenskap
  Publicerad 2005-07-24 00:05
  http://www.dn.se/ledare/signerat/miljopartiet-valjer-andesyner-fore-vetenskap/

  "Föreningen för Vetenskap & Folkbildning har studerat motions- och beslutsflödet, och funnit både ett och annat som förbluffar (Folkvett 2/2005). Miljöpartiet har till exempel i förhandlingar med regeringen trumfat igenom ekonomiskt stöd till antroposofisk medicin och biodynamisk odling. Drygt tio miljoner har öronmärkts för Vidarkliniken i Järna.

  Biodynamisk odling må låta vackert, men sker med hänsyn till planeternas positioner och enligt ockulta principer. Ett visst kompostpreparat framställs genom att "hackade barkbitar av ek läggs i en skalle från något husdjur, omges av torv och grävs ned i marken på hösten på ett ställe där mycket regnvatten rinner förbi". Det står förstås var och en fritt att köpa biodynamiskt odlad mat. Men varför ska staten gödsla Rudolf Steiners andesyner, infångande av kosmisk strålning och ockulta kompostövningar? Man får söka svar bland stjärnorna.

  Vad gäller antroposofiska läkemedel framhåller sex miljöpartister också i en riksdagsmotion från 2004 att dokumentationskraven för läkemedel (enligt svensk läkemedelslag) är för stränga, eftersom alternativmedicinerna inte kvalar in. Att antroposofiska mediciner aldrig har visat sig vara effektiva i kliniska prövningar bekommer dock inte motionärerna./.../"


  Miljöpartiet och vetenskapen // Publicerat i Folkvett nr 2/2005.
  http://www.vof.se/folkvett/ar-2005/nr-2/miljopartiet-och-vetenskapen/
  "/.../ Antroposofisk medicin går tillbaka på Rudolf Steiners (1861-1925) andesyner. Den består av en rad metoder: naturläkemedel, eurytmi (ett slags rituella rörelser), massage, konstterapi, m.m.6 Trots att antroposofisk medicin har funnits i drygt 80 år har den som helhet aldrig testats vetenskapligt. I en nyligen genomförd systematisk översikt konstaterades att inte en enda studie kunde utvärderas.7 Enstaka läkemedel, t.ex. mistelpreparatet Iscador, har däremot undersökts och då befunnits vara verkningslösa.8

  Det är riktigt att dokumentationskraven är mycket höga för svenska läkemedel. Kraven skärptes efter neurosedynskandalen. Men antroposofiska läkemedel uppfyller inte heller enklare krav, eftersom de aldrig visats vara effektiva i kliniska prövningar.

  Mp driver på för att olika landsting ska sluta avtal med Vidarkliniken, det antroposofiska sjukhuset i Järna, Södertälje kommun. /.../"

  SvaraRadera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.