En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

torsdag 16 januari 2014

Positiv tidningsartikel om maskulinitet

Jag tror inte att jag tidigare har sett någon positiv artikel om maskulinitet i den svenska dagspressen sedan jag började blogga. När maskulinitet eller manlighet nämns annars, brukar det som regel ses som något djupt problematiskt. Ungefär som "den muslimska kulturen" ses på vissa bloggar och i vissa marginaliserade tidningar.

I dag fanns det en positiv artikel om maskulinitet i DN. Den handlar om att sexlivet bland heterosexuella kan förbättras om mannen i förhållandet bejakar sin maskulinitet.

Det känns som om artikeln svär i den statsideologiska kyrkan, och det är förstås uppfriskande.

Utdrag:
"- Många män är väldigt vilsna i sin manlighet. Bara ordet manlighet väcker ont blod hos feminister och könsvetare. Det är inte okej i samhället att prata om mäns behov av att vara 'manliga'" 
"- För att relationen mellan män och kvinnor ska fungera så måste det finnas en polaritet, säger Herman Ottosson. Utan polaritet blir relationen menlös och bara vänskaplig och så försvagas den sexuella gnistan. 
Män som inte är mentalt närvarade och inte utstrålar maskulin energi blir helt enkelt oattraktiva för kvinnor, det är därför många relationer drabbas av dåligt sexliv eller till och med spricker, menar han".
Läs hela!

Den som vill läsa mer om detta ämne kan hitta intressanta texter på bloggen Johan Grå.

3 kommentarer:

  1. Tycker denna är ännu bättre. Den om raw-man uppfattar jag som begränsande då den andas såhär är/ska "alla" vara. Medan denna känns mer tillåtande och inte så antingen eller sas.

    http://www.dn.se/insidan/folk-har-blivit-ovana-vid-att-man-ar-snalla/

    SvaraRadera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.