En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

tisdag 12 maj 2015

Könsräkning och kvoteringsiver på SVT


SVT Kultur kör idag en kampanj som luktar unket mansförakt. Kryddat med lite SCUM-doftande tourettes (se ovan). Det handlar om den så kallade Rättviseförmedlingen, som ständigt har udden mot vita, heterosexuella män och som leds av en person med en högst tveksam manssyn (exempel).

Kampanjen handlar om att den så kallade Rättviseförmedlingen ska hjälpa SVT att gallra bort vita män från TV-rutan och innehåller exempelvis följande:
"Vissa nyhetsdagar har visat sig vara gubbtunga. Om nyhetsflödet domineras av sport eller ekonomi, händelser som SCA-skandalen, måste redaktionen jobba kreativt på andra områden för att räta upp balansen".
Jag vet några fler områden där vi i konsekvensens namn kan införa könskvotering för att få 50/50-fördelning (obs, nu är jag ironisk):

- Högskole- och universitetsstudenterna
- De hemlösa
- De som diskrimineras av lagar på grund av att lagarna skiljer på könstillhörighet
- De fängelsedömda
- De som vinner vårdnadstvister
- De som dör innan genomsnittlig förväntad livslängd
- Misshandelsoffren
- Mordoffren
- De barn som omskärs/könsstympas lagligt
- Offren för arbetsplatsolyckor

Tillägg (tipstack till Pelle2, se kommentarer). Könskvotering kan även införas hos:

- Den så kallade Rättviseförmedlingen

En gång i tiden gillade jag Public Service och tyckte att det fyllde en viktig demokratisk funktion. Numera tycker jag att det lika gärna kan privatiseras och få verka på kommersiella villkor. Då skulle SVT (och SR) inte ha råd att ägna sig åt sådant här hatideologiskt trams.

Bloggat: Toklandet, Fröken Missnöjd

4 kommentarer:

 1. Som jag skrev hos Toklandet så är det ju skrattretande när en organisation som Rättviseförmedlingen, där 12 av 14 medarbetare är kvinnor, har synpunkter på media där ett antal män men även många kvinnor arbetar. Om man lyssnar på radio och tittar på tv en valfri dag skulle jag vilja säga att det är en påtaglig kvinnodominans bland programledarna. Detta kanske speciellt i P3.
  Fast det är aldrig ett problem med massiv kvinnlig dominans i något sammanhang men alltid ett problem med den allra minsta mansdominansen i något sammanhang.

  Hyckleri och dubbelmoral är radikalfeminismens adelsmärke !

  Pelle2

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, jag visste inte att de hade den könsfördelningen. Stor humor.

   Radera
 2. Finns det verkligen inte någon gräns för hur dumt det får bli?

  Ja, antingen styr man upp så att det något så när motsvarar "folkviljan", eller så skrotar vi licensavgiften och så får de klara sig bäst de gitter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rimlig fråga! Jag är nöjd bara de publicerar "opartiskt och sakligt samt med beaktande av att en vidsträckt yttrande- och informationsfrihet ska råda", som det står i deras sändningstillstånd.

   Radera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.