En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

fredag 17 maj 2013

Regeringen utser hat-aktivist till expert på mansfrågorFörfattaren och sexualupplysaren Inti Chavez Perez meddelar på sin blogg att han har utsetts till expert i   "Utredningen om män och jämställdhet" (U 2012:10) av jämställdhetsministern.

Han skriver:

"Jag kommer att använda utrymmet för  att lyfta frågor som rör mäns sexualitet och hur den påverkas av maskulinitetsnormer. Inte minst vill jag ge plats för frågor som rör sexuellt våld. 
Till idéarbetet hoppas jag kunna bidra med ett normkritiskt intersektionellt perspektiv på maskulinitet".

Tankarna passar väl in i beskrivningen av utredningens uppdrag:
"När det gäller mäns våld mot kvinnor finns det dock få förebyggande insatser som riktas till män och pojkar. Det saknas också kunskap om våldets koppling till föreställningar om maskulinitet och om hur våld och våldsutsatthet påverkar pojkars och unga mäns livsvillkor".
Att skuldbelägga maskuliniteten är att skuldbelägga män - på samma sätt som att skuldbelägga den arabiska mentaliteten eller identiteten är att skuldbelägga araber. Och att peka ut män som kollektivt ansvariga för olika typer av våld är lika fel som att peka ut araber som kollektivt ansvariga för olika typer av våld.

Det är, mot bakgrund av de två citaten här ovanför, så gott som givet på förhand att Inti Chavez Perez' insats åtminstone delvis kommer att skuldbelägga män för brott som en bråkdel av männen begår. Om att se män som problem istället för att se männens problem med att få lika rättigheter i de situationer där de missgynnas på grund av sitt kön. En insats som dessutom kommer att bekostas med skattemedel.

Inti Chavez Perez är bland annat känd som aktivist under Heterohatets dag i Göteborg, där han medverkade i nedanstående film.


Bloggat: Toklandet.

12 kommentarer:

 1. Vansinnet fortsätter och accelererar....

  SvaraRadera
 2. Jag spyr !
  Hur kan man utse en extremfeminist och heterohatare till mansutredare ? Kan man jo-anmäla
  jämställdhetsministern ??

  Pelle2

  SvaraRadera
  Svar
  1. Befogade frågor!

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Maria Arnholm är en total katastrof. Hon visar upp en inkompetens som alldeles för många av våra makthavare har.

  SvaraRadera
 5. Detta är ganska förväntat men lika absurd för det. Dessa "mansutredningar" är som dåliga skämt. Inte Chavez Perez... herregud.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De lyckades tyvärr inte anlita Graham Chapman så de tog det näst bästa alternativet.

   Radera
  2. Chapman gjorde stor humor med självdistans. Han visste att han skämtade och drev med verkligheten. De här tomtarna tror att deras sketch är verklighet. De förstår inte att de replikerar deras föräldrars tokerier på 70-talet, innan de sen blev aktieklippare på 80-talet när de födde dessa ungdomar. Så nu gör de uppror mot sina föräldrars materialism genom att göra precis som deras föräldrar gjorde. Om tio år sitter de själva med Villa Vovve Volvo, planerar skidsemester i Sälen och skålar i KostaBodaglas. Om ytterligare några år är det deras barn som dansar "antiimperialistisk" dans på torget för att göra "uppror" och "medvetandegöra världen". Jojo. Historien går i cirklar och den historielöse är dömd att traska med.

   Radera
 6. HAHA. det här kommer ju bli grymt bra!

  SvaraRadera
 7. Malte: en del av skuggan faller på Sabuni eftersom citat nr 2 kommer från hennes tid som minister. ICP är egentligen bara en person vars åsikter passar in på uppgiften.

  Kimhza: Precis. Det är lika förutsägbart som om SD skulle göra en "muslimutredning".

  P: Bra för vem då och på vilket sätt? Bra med många framtida uppslag för oss att blogga om? Bra för att det klargör för väljarna att det blir samma könspolitik oavsett vilket block som vinner? Förklara gärna.

  SvaraRadera
 8. Ekvalist:

  Det kommer att bli bra på exakt de sätt du skriver.

  Jag gillar underhållningsvåld,särskilt när intersektionalister envisas med att använda automatvapen för att skjuta sig i foten.

  Förhoppningsvis kommer utredningen hålla lika hög klass som videon du postade.

  SvaraRadera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.