En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

måndag 2 september 2013

Armé av näthatare mot könsstereotyp textMinns ni näthatsdebatten? Det ses som ett samhällsproblem att folk uttrycker sig argsint mot skribenter. Ett hot mot demokratin, har det så kallade näthatet benämnts som. En författare som numera går under smeknamnet "feminismens Åsa Waldau" har skrivit en hel bok om detta näthat.

Påpassligt nog tar näthatsdebattörerna sällan upp näthat som kommer från vänsterhåll eller från feministiskt håll. Sådant näthat ses nämligen av debattörerna som rättmätig ilska, "riktad uppåt, mot de mäktiga".

Här är ett exempel på sådant onämnbart näthat.

Portalen Baws.se har nyligen publicerat en text om kvinnor - en text som hyllar kvinnor på ett spetsfundigt sätt. Texten heter "25 saker kvinnor kan bättre än män". Inte min typ av humor, men jag tyckte att texten ändå var ganska harmlös. Den är uppenbart satirisk och ger både män och kvinnor stereotypa kängor.

Första exemplet ur texten:


"Kvinnor är bättre på…
…att leva längre
Kvinnor blir i genomsnitt äldre än män. Om det beror på sunt leverne eller att de blivit uppassade hela livet låter vi vara osagt".


Unleash Armageddon.

För genast mobiliserades feminismens armé av näthatare, i kommentarsfält och via mail. Författaren av texten på Baws.se skriver själv att han möttes av betydligt grövre näthat nu än när han vid ett tidigare tillfälle provocerade Sverigedemokrater.

Han avslutar:

"Så NEJ, jag tänker inte be om ursäkt för innehållet i artikeln, men däremot ber jag om ursäkt till alla er som tagit illa upp, även till dig som enligt mailet ska 'skära halsen av mig i natt'".

5 kommentarer:

 1. Scum-manisfestet som kallar män för biologiska olyckor och uppmanar till massmord på män = bra satir

  En bloggpost där det står att kvinnor gillar att prata i telefon och är bättre på att hålla ordning på saker = hemsk kvinnoförtryckande satir.

  Feministisk logik är svårbegriplig ibland, om den nu ens existerar vill säga.

  SvaraRadera
 2. Jag tror att de flesta kan förstå att listan var skriven för att ironisera över stereotypt kvinnligt och manligt beteende. Om det var roligt eller ej är ju upp till var och en.
  Att utifrån det bli hotad och hatad av de fina feministerna visar ju att en del av dom är lika goda kålsupare som en del antifeminister men det skall det ju talas tyst om...

  Pelle2

  SvaraRadera
 3. Instämmer med er båda!

  SvaraRadera
 4. Blir ju inte ett dugg förvånad. Det fina hatet och de rättfärdiga hoten skall ju inte fördömas... Bra lyft!

  SvaraRadera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.