En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

onsdag 11 september 2013

Kvinna slapp fängelse för övergrepp i rättssakFrån Dagens Juridik:
"I meddelandet framförde hon dels ett dödshot riktat mot personen men också hot om att bränna ner dennes bostad. Något som hon påstod skulle genomföras av en känd kriminell organisation, enligt tidningen.
Kvinnan åtalades för övergrepp i rättssak och dömdes i december förra året vid Linköpings tingsrätt till fängelse i tre månader. 
Domen överklagades till hovrätten som i likhet med underinstansen nu dömer kvinnan för övergrepp i rättssak. 
Hovrätten finner dock att kvinnan befann sig i en ”desperat situation” när hon skickade sms:et, vilket anses utgöra en förmildrande omständighet. 
Med anledning av det väljer nu hovrätten att mildra påföljden för kvinnan från fängelse i tre månader till villkorlig dom och samhällstjänst i 100 timmar, uppger tidningen". 
Finns det någon läsare som kan länka till ett exempel på att en man har sluppit tingsrättens fängelsedom och fått villkorligt i hovrätten på grund av en "desperat situation"?

2 kommentarer:

  1. Om det gäller en "desperat situation" som också är akut (excess) så kanske en man hade kunnat få en lika mild behandling. Om en man dock sitter hemma och skickar dödshot till ett vittne per sms så verkar det helt otänkbart att hovrätten skulle komma fram det var en "desperat situation". Tror ingen rättsinstans skulle våga behandla könen lika med tanke på hur icke PK det är och vilka förstasides drev det skulle sätta igång.

    SvaraRadera
  2. nej har aldrig hört om att en man fått vilkorligt på grund av "desperat situation" tvärt om att mannen i stället får mycket hårdare straff,men det visar ju bara hur det står till med det svenska rätts samhället tyvär och det mycket på grund av dom kvinnliga åklagarna vi har här i landet som tar parti för dom kvinnliga förbrytarna och i stället gör allt för att hjälpa dom kvinnliga förbrytarna istället för att straffa dem tyvär,annat är det om det vore en man ja där gör dom kvinnliga åklagarna där i mot allt för att få mannen fängslad ja även när det är i princip fastställt att mannen är oskyldig

    SvaraRadera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.