En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

onsdag 4 september 2013

Uppdrag Granskning ikväll om pappor och barnIkväll sänds Uppdrag Granskning-reportaget Processen. Enligt UG:s hemsida handlar det om en pappa som berövas nästan all kontakt med sitt barn.

Förskolan anmälde honom misstänkt för sexuella övergrepp, men åklagaren lade ner förundersökningen. Trots det förklarade socialtjänsten honom för skyldig i en egen utredning. Därefter fick han bara (edit: inte alls) ha kontakt med sitt barn via kontaktperson.

Jag har inte sett programmet, men har läst om liknande fall tidigare och är inte förvånad. Jag tror att en viktig förklaring till varför sådant här händer är att män ständigt misskrediteras i medier.

Ingen annan befolkningsgrupp förutom män svartmålas på samma sätt, på grund av något de är födda med. Mansföraktet, misandrin, föreställningen om att män är förtryckare, teorin om patriarkatet och könsmaktsordningen - det kan benämnas på många sätt.

Jag vill passa på att återigen länka till Bashflaks uppräkning Misandri 2013, över länkar till mansföraktande tidningsartiklar.

Och så vill jag uppmana alla med någorlunda starka nerver att se Uppdrag Granskning ikväll.

Om du läser detta efter att programmet har sänts så kan du förhoppningsvis se programmet i SVT Play.

Bloggat: Daddy'sPappaRättsGruppen, Ann Helena Rudberg, Motpol, Toklandet, Kimhza Bremer, Sven-Erik Alhem

Uppdatering kl 21: Jag har precis sett programmet och har inget mer att tillägga förutom att jag just nu är lätt illamående. Men det går över.

2 kommentarer:

  1. Helt riktigt! Allt detta hänger samman - även större rättsskandaler som Quick, styckmordsrättegången, Fallet Ulf, Södertäljesatanisterna... Feminismen ligger bakom många rättsliga sammanbrott (om man skrapar på ytan).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för medhåll och jag håller med dig!

      Radera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.