En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

tisdag 3 september 2013

Falskanklagar-kulturenVi lever i en falskanklagar-kultur.

Statsideologin utmålar män som de eviga förtryckarna och kvinnor som de eviga offren.

Och i landets största dagstidning får en utnämnd regeringsutredare utrymmet att falskanklaga uppemot halva befolkningen som mer ansvariga än andra för sexualbrott.

Den falskanklagande regeringsutredaren heter i detta fall Inti Chávez Pérez. Han skriver:
"Men det sexuella våldet är i själva verket en fråga som handlar om män".
"Om vi vill minska det sexuella våldet i samhället bör det finnas ett preventivt arbete där alla män involveras, även män som själva inte är våldsamma".
"Det är dags att vi killar och män går ihop och betraktar det sexuella våldet i samhället som en mansfråga. Inte för att alla män skulle vara gärningsmän, utan för att alla män kan vara med och lösa problemet".
Projicerar han sina skuldkänslor på alla av samma könstillhörighet? Är det mer hat än heterohat som Inti Chávez Pérez går och bär på?

En annan känd kollektiv falskanklagare av män är den före detta polischefen Göran "Kapten Klänning" Lindberg som numera själv sitter i fängelse för sexualbrott.

Ännu en riksbekant kollektiv falskanklagare av män är en 45-åring från göteborgstrakten. Nerikes Allehanda rapporterar att han snart kommer att åtalas för en rad nätpedofilibrott som bland annat misstänks ha lett till att en 13-årig flicka tog livet av sig i Kumla i mars.

Hur ska vi bryta denna falskanklagar-kultur som Inti Chávez Pérez främjar? Är det inte hög tid att börja betrakta varje individ som oskyldig till varje brottsanklagelse ända tills motsatsen har bevisats bortom rimligt tvivel i en domstol? Och att anse att kollektivt ansvar och kollektiv skuld för illdåd var sådant som förkunnades på 1900-talet?

Och slutligen: hur kan Inti Chávez Pérez ha utnämnts av regeringen till expert i en utredning om män? Vill Allians-regeringen verkligen inte vinna nästa riksdagsval?

7 kommentarer:

 1. Han är ju dessutom oärlig när han påstår att det begås ungefär 30 000 våldtäkter per år i Sverige.

  På Brås hemsida står bl.a följande:
  "År 2012 anmäldes 16 900 sexualbrott, vilket är en marginell minskning jämfört med 2011.
  De anmälda våldtäkterna minskade med 3 procent till 6 320 anmälda brott, och sexuellt ofredande minskade något till 7 610 anmälda brott (-2%).
  Sexuellt tvång, utnyttjande med mera minskade med 5 procent. Totalt anmäldes 2 880 våldtäkter mot barn i åldern 0–17 år.
  I 10 procent av våldtäkterna var offren pojkar. Pojkar som offer var högst representerade i åldersgruppen 0—14 år och lägst representerade i åldersgruppen 15–17 år. Bland de vuxna offren var 96 procent kvinnor och 4 procent män.”

  Brå säger alltså att den riktiga siffran för 2012 var 6320 anmälda brott. Det innebär ju dessutom att några av dessa brott kanske heller aldrig gick till åtal. Inte ens om han räknar in alla sexualrelaterade brott så kommer han upp till c:a hälften av den siffra han angav för antalet begångna våldtäkter.
  Men andra ord sitter han ju bara och hittar på en siffra för att styrka sin tes istället för att kolla på t.ex Brås hemsida.
  Han orkar ju inte ens försöka leta reda på relevanta siffror som jag googlade fram på någon minut.

  Det är skrämmande att regeringen kan anlita en sådan oseriös pajas för att utreda manligheten..

  Pelle2

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han kanske menar att varje brottsanklagelse inte utmynnar i en anmälan och så räknar han kanske varje brottsanklagelse som ett bevis på att ett brott har begåtts. Vi får säkert se uträkningarna presenteras i den där "utredningen".

   Radera
  2. Jag har förresten själv tidigare skrivit:

   http://ekvalist.blogspot.se/2013/03/valdtaktskultur.html

   "Enligt BRÅ:s senaste NTU (trygghetsundersökning) i Sverige uppgav 1,1% av kvinnorna och 0,3% av männen att de utsattes för sexualbrott år 2011. Siffran för kvinnornas del är på nedåtgående sedan 2005 medan männens siffra har legat på samma nivå sedan 2005".

   Såna siffror får man om man väljer att räkna så högt som möjligt. Då får man höga siffror. Och så bortser man från manliga offer och kvinnliga förövare, för det ingår inte i ens världsbild, och vips så har man bevisat patriarkatet och könsmaktsordningen igen.

   Radera
  3. Jag skulle också säga att det är fel att räkna så högt (inkludera det så kallade mörkertalet) för att räkna antalet brott.

   Jämför med mord, som drabbar män i högre utsträckning än kvinnor. Om vi ska räkna med mörkertalet för mord så blir siffran mycket högre än annars.

   Men endast polisutredning och domstol kan utesluta att det var annat än mord. Det som vid första anblicken kan verka vara mord kan i själva verket vara t.ex. olycksfall, självmord, vållande till annans död eller dråp.

   Radera
 2. Ja, vad håller Alliansen på med. En sådan utnämning ska inte vara möjlig bland rationella och sansade människor.

  SvaraRadera
 3. Jo,han räknar säkert med det så kallade mörkertalet men dels skrev han inte det i sin text och dels kan ju ingen veta hur stort mörkertalet är just för att det är ett mörkertal.

  Att då som han bara skriva att det begås 30 000 våldtäkter per år i Sverige utan att ha en statistik som backar upp det är ju fruktansvärt oseriöst. Om det är betecknande för hans sätt arbeta så törs jag inte tänka på vad han kommer att ställa till med i mansutredningen..

  Pelle2

  SvaraRadera
 4. Vi bör helt klart ha begränsade förhoppningar om vad den där utredningen kommer att komma fram till...

  SvaraRadera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.