En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

onsdag 5 juni 2013

Blondinbella gör upp med "rabiesfeminister"
Kändisbloggaren Blondinbella går från klarhet till klarhet i genusdebatten. Jag kan inte förklara eller försvara varför hon inte har funnits med i min bloggrulle tidigare, men numera finns hon där i alla fall.

I ett av sina senaste inlägg kritiserar hon dem som hon kallar "rabiesfeminister". Inlägget förtjänar att läsas i sin helhet, men här är några utdrag. Hon förespråkar jämställdhet men känner ändå obehag inför jämställdhetsdebatten.

Först hennes underbara uppgörelse med manshatet inom könsmaktsfeminismen:

Däremot så går denna rabiesfeminist-rörelse alldeles för långt så att jag blir mörkrädd. Kvinnor som driver kampanjer på twitter om att ”Alla män kränker kvinnor” eller att ”Alla män är potentiella våldtäktsmän”. Då har det gått för långt. Då strävar vi inte efter jämställdhet längre utan då jagar vi män likt en häxjakt och skulle en man säga ”Men det är ju inte så, jag kränker ingen”. Så blir det långa utskällningar om att han (eller vi andra) måste läsa genusvetenskap och sätta sig in i att samhällets strukturer gör att ALLA män kränker kvinnor. Det har blivit verklighetsfrånvänt och galet.
(...)
Jag tycker att den senaste rabies-våg på sociala medier har varit otäck. Hade jag varit en man hade jag verkligen tagit illa vid mig, att bli kallad att man kränker bara för att man är man. Och eftersom jag har så många killar som jag älskar i mitt liv tar jag också illa vid mig.
Därefter tar hon sig an ett annat otyg inom könsmaktsfeminismen, nämligen offerkofteriet. Läs och njut:
Jag har verkligen funderar över dessa strukturer som dessa rabiesfeminister pratar om. Dom här normerna i samhället som gör att vi kvinnor skulle vara underlägsna. Min bild, likaså min vänners bilder samt dom personer jag pratar med om det här, vi kvinnor känner inte alls igen oss. Och dessa kvinnor har inte fått allt serverat på ett silverfat eller levt i en Östermalmsbubbla hela livet. Det jag inser, när det kommer till kritan, är inställningen till livet och till vårt samhälle. Rabies-feminister de är deras inställning som håller fast och skapar på nytt dessa strukturer som bara dom ser. Går du runt och säger att samhället är orättvist och du känner dig kränkt av någon anledning så är väl de såklart att ditt liv blir orättvist och istället för att förändra din egen situation med hjälp av din egen energi så letar du istället syndabock, för att det är betydligt enklare än att förändra själv.

Blondinbella förklarar sedan varför hon som kvinna inte skulle tjäna på att utradera könsrollerna:

Min kvinnlighet stärker mig, det får mig att känna mig vacker, smart och ger mig energi till att våga göra allt. Att jag är framgångsrik beror endast på min egna förmåga till förändring. Att jag är trygg i min identitet och inte letar efter syndabockar utan jag bara göra det jag vill.
Vilken härlig brandfackla! Kommentarfältet nedanför hennes inlägg bjuder till en livlig debatt. "Som att hon stuckit en pinne i ett getingbo", twittrar bloggaren Rocki.

8 kommentarer:

 1. Och jag fick min rubrik på mitt förra inlägg bekräftad omedelbart. En del twitterfeminister ÄR beroende av Lövengrip! Hon är syret i luften de andas, om hon försvann ett tag så skulle de kvävas. Hon är helt enkelt det viktigaste i deras liv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis som Erin Prizzey som säger något i stil med att för feministerna får inte feminismen vinna för då försvinner deras levebröd.

   Radera
  2. Erin Pizzey ska det vara.

   Radera
 2. Precis! Hon skriver om kvinnofrågor men inte efter deras mall. Så oförskämt!

  SvaraRadera
 3. Vad är Ditt problem nu då? Blondinbellas sk åsikter är ju bara i uppmärksamhetssyfte. Hon har ingen som helst kunskap eller förståelse för mänskligheten. Hon lever i sin lilla bubbla och tror att det bara är att gå ut och kämpa. Det är ju statistiskt bevisat att kvinnor tjänar lägre än män i precis samma arbete, precis samma titel, befattning eller anställning.

  Suck, går du på blondinbella?

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Anonym
   Det är väl snarast så att det finns undersökningar som visar att löneskillnaden är försumbar om man tar hänsyn till yrkesval,arbetstid mm.Kan säga för egen del att jag som man tjänar mindre än mina kvinnliga kollegor trots att jag gör samma saker som dom och ibland lite mer.De har några fler år i yrket så det är förmodligen därför de tjänar mer.

   Vad vet du om Blondinbellas syfte med sin blogg och vad vet du om hennes kunskaper ? Klart att det säkert började som en uppmärksamhetsgrej när hon var yngre men nu driver hon ju eget företag.
   Förstår att du inte tycker att hon har någon kunskap pg.a att hon inte köper extremfeminismen. Kan säga att jag inte blir särskilt imponerad av sådana som My Vingren som definitivt lever i sin feministbubbla och kastar skit på männen. Men det är väl sådana människor som du beundrar ?
   Pelle2

   Radera
 4. Anonym ovan:

  Du glömde signa in som jämställdhetsfeministern.

  SvaraRadera
 5. Isabella Löwengrip är bra!

  SvaraRadera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.