En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

lördag 8 juni 2013

Rasism och sexism kan drabba allaLady Dahmer skriver:
"Nej det är inte samma sak att bli kallad svennefitta som blatte eller svartskalle. Kom igen nu, ni är smartare än så! Det handlar ju om maktpositioner och hierarki, precis som det inte är samma sak när en kvinna tar en man på rumpan som tvärtom. Man kan aldrig bortse från maktperspektivet. En person i underläge som slår mot sin förtryckare, sparkar upp vs en person som utnyttjar sin maktposition eller sparkar neråt". 

Så kan man resonera om man tror på "osynliga strukturer". Men här är åtminstone FN:s definition på rasdiskriminering:
 "(...) varje skillnad, undantag, inskränkning eller företräde på grund av ras, hudfärg, härstamning eller nationellt eller etniskt ursprung, som har till syfte eller verkan att omintetgöra eller inskränka erkännandet, åtnjutandet eller utövandet, på lika villkor, av mänskliga rättigheter och grundläggande friheter på politiska, ekonomiska, sociala, kulturella eller andra områden av det offentliga livet"
Och här är Nationalencyklopedins definition av sexism:

"nedvärdering av en person p.g.a. dennas kön" 
Samt Diskrimineringsombudsmannens definition av sexuella trakasserier:

"Sexuella trakasserier skiljer sig från vanlig flirt genom att de är ovälkomna. Det är du som är utsatt som avgör vad som är kränkande och vad som gör att till exempel arbetsplatsen känns otrygg".

 Det vill säga, innan "intersektionalisterna" och deras ideologiska närstående vänner har genomfört en omfattande definitionsrevolution kan alla drabbas av rasism och sexism, oavsett kön, etnicitet och sexuell läggning.

17 kommentarer:

 1. Man måste ju tänka på marxperspektivet och marxpositionerna hela tiden...

  Glöm aldrig det! ;-)

  SvaraRadera
 2. Med andra ord så kan inte en svensk "Genustant D" bli ofredad av en invandrare? Eftersom invandraren är i maktunderläge, jämfört med en vit svensk kvinna? (intressant tanke)

  Hm Kanske "Arsinoe" var inne på en lösning när hon ansåg att alla skulle vara lesbiska, kommunister och tjejer. Men då krävs det exceptionell "Malthausianism" för att komma fram till det samhället.

  Faen Polackerna kom ju på detta för länge sedan med och gjorde till och med en film om det ju!
  http://www.imdb.com/title/tt0088083/plotsummary?ref_=tt_ov_pl

  Genusföljaren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer, en invandrare kan inte ofreda en genustant, men hon kan ofreda honom.

   http://www.expressen.se/gt/vagrade-skaka-hand--far-30-000-i-skadestand/

   Radera
 3. MiT: Marxperspektivet är självklart viktigt!

  Genusföljaren: Jag tror nog att "Genustant D" kan bli ofredad av en lesbisk, funktionshindrad, vänsterhänt, lågutbildad, låginkomsttagande invandrare. Men vad hen menar är att det inte är "samma sak", men där är jag och definitionerna oeniga med hen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte samma sak? Ok, säger ni det så?

   Nåväl, dock är det bra att feministernas media"upphetsade" ansikten och bloggar utåt äntligen skriver sanningen och påtalar att det enbart gäller maktens ägande och att det är en politisk rörelse.

   Genusföljaren

   Radera
 4. Alltid kul också att se hur LD noga undviker att besvara det som garanterat blir lite jobbigt, som t ex Linda 2013-06-06 ? 21:32:21. Det kryllar av sådana som nogsamt undviks...

  Men det är faktiskt stor humor att se på t ex twitter och bloggar hur feminister visar sitt rätta ansikte och det ansiktet visar bara förakt mot andra människor... Det har varit ett jävla kacklande mot andra feminister, vissa är LIVRÄDDA för att tappa tolkningsföreträdet i debatten.

  SvaraRadera
 5. Det som det varit livat om har ju delvis varit förort kontra andra ställen samtidigt som en del vill tala för alla.

  Denna säger en hel del...

  https://twitter.com/svennebanangbg/status/343044745985150976/photo/1

  SvaraRadera
 6. Jag kan inte bestämma mig för vem som är mest korkad av Arsinoe och Lady Dahmer.

  SvaraRadera
 7. Så så Malte, inte några sådana påhopp! Fast det är kul att läsa lite extra i det de skriver. (tex på pissrännan)

  Ack, och ve vad de är förtryckta.Hemska samhälle och hemska förtryck!
  Vi som är på botten av samhället måste få sparka uppåt, på de hemska förtryckarna!

  Sedan får man läsa om hur de lever egentligen, om problem med husköp och andra "vit medelklass" problem de har. (Minst sagt underhållande)

  Fler borde verkligen läsa, och inse vad det är för populister som gömmer sig bakom fasaden.

  Ps, vill man riktigt skratta så skall man läsa här inne http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1651&blogg=60509

  En äkta str*ltant som har problem med den onda papparättsrörelsen och även jämställdhetsivrare(med mera)

  MVH
  Genusföljaren

  SvaraRadera
 8. Genusföljaren:
  Detta inlägg är är tragiskt talande http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1651&blogg=56006

  SvaraRadera
 9. Jag kommer att tänka på den boken Om ingen nyper mig i rumpan snart så går jag hem av Anna-Karin Elde.

  Att vilja, men ändå behålla rätten att bli kränkt och känna sig sexuellt objektifierad är en ohållbar situation...

  SvaraRadera
 10. Jag ser att du saknar kunskap om de osynliga strukturerna. En man kan aldrig bli diskriminerad eller sexuellt trakasserad, eftersom alla män har makt, medan alla kvinnor är maktlösa. En 50-årig kvinna som bor på Söder har all rätt att nypa vilken 20-årig kille hon vill i rumpan, när helst hon vill - för hon sparkar uppåt. Så det så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst - alla män behöver ett nyp av och till. Även på rumpan.

   Radera
  2. Så sant. Det har hela bibliotek av forskning visat att om en 50-årig tjej nyper en 20-årig gubbe så sparkar hon uppåt mot sin strukturella förtryckare.

   Radera
  3. "...så sparkar hon uppåt mot sin strukturella förtryckare."

   Jag, fast bara om hon ligger underst, vilket i sig är en förtryckande position!

   Extrapoäng utfärdas också om hon träffar familjejuvelerna och förhindrar att en ny generation av kvinnoförtryckare att avlas.

   Radera
 11. I Finansavisen i Norge publicerade man en artikel om några unga killar som växer upp i förorter till Oslo där de är i minoritet bland muslimer. Det är förfärliga berättelser, vissa har utsatts för grovt våld (fått tänderna utsparkade) då de blivit attackerade av gäng. Jag har svårt att tolka det på annat sätt än att Lady Dahmer anser att de här unga killarna får stå ut med det eftersom etniska norrmän som grupp är i maktposition i Norge.

  Fullkomligen vedervärdigt skulle jag vilja säga. Intersektionalitetsförespråkarna är lika mycket rasister som de dom påstår sig kämpa mot - de har bara en annan uppfattning om vilken rasism det är som är godkänd. På "pissrännan" brukar man gärna hänvisa till begreppet "Jag är inte rasist, men...". Jag skulle vilja parafrasera Lady Dahmer som "Jag är antirasist, men...".

  /M

  SvaraRadera
 12. Här är artikeln förresten. Jag tror att vi kan överföra dessa unga pojkars situation till unga pojkar i vissa områden i vårt land. Rasism är rasism oavsett vilken grupp det handlar om och att samhället verkar ignorera hur vissa grupper behandlas bara för påstådda "maktperspektiv" är oerhört farligt. Vilka grupper plockar upp de här stackars individerna tro? Lady Dahmer är ett klockrent exempel på vad det är som får extremism att gro och att sådana här idéer om att vissa grupper aldrig kan drabbas frodas därute har redan börjat få farliga följder. Bedrövligt!

  /M
  http://www.hegnar.no/okonomi/article727633.ece

  SvaraRadera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.