En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

fredag 7 juni 2013

Mansförakt och mansbeundran
Det är verkligen en underlig känsla att botanisera bland "rabiesfeministiska" bloggar, för att låna Blondinbellas målande ord. Många kvinnor som hatar män gör det öppet och utan att skämmas för det.

Den feministiska bloggaren Flybaby skrev härom veckan ett inlägg som jag kände mig manad att använda Transgenusmotorn på. Transgenusmotorn får sexistiska texter att se rasistiska ut genom att byta ut aktörer i texten, exempelvis "män" mot "invandrare".

Så här inleds Flybabys inlägg, transgenusifierat:

"Jag gillar inte invandrare 
Mina erfarenheter av invandrare efter 45 år på jorden är inte goda, för att underdriva. Alla invandrare där jag växte upp på 70-talet var stränga, arga, okänsliga och inte särskilt förtjusta i svenska barn. Om man slog sig, hade blivit retad, var ledsen eller på något annat sätt visade sig 'svag' var det inte invandrarna man vände sig till. De verkade helt enkelt inte förstå hur man tröstar, pratar mjukt, är omhändertagande, omvårdande och snäll. Det var invandrarna under min uppväxt som stod för våldet, de sexuella anspelningarna och kladdandet - på barn, på mig. I skolan såg jag äldre invandrare mobba de yngre på de mest utstuderat grymma sätt. Jag mår dåligt än i dag när jag tänker på det".

Textstycket generaliserar negativt om en grupp och hela bloggen är fylld av liknande budskap: offerkofteri och kollektiva anklagelser mot en grupp, men på grund av kön istället för etnicitet. En sexistisk blogg i mängden, helt enkelt.

Som motvikt vill jag gärna lyfta fram denna Newsmill-artikel av Markus Ollikainen. Han skriver att maskulinitet inte borde ses som något enbart negativt utan även som något positivt:

"Vi har allt för länge läst om att typiska maskulina drag är 'onödiga risktagande', 'våld och aggressioner' och 'destruktiv hederskultur'. Men typiska maskulina drag är också ärlighet, heroism, ödmjukhet, medmänsklighet, målmedvetenhet, uthållighet, kämparanda och ansvar. Att dessa typiska maskulina sidor lägger grunden  till gemenskap och samspel, tillika tolerans och mångfald har helt glömts bort. Ta bara 'Innovation' för att nämna exempel som sällan bygger på en egoistisk handling, utan på en vilja till förbättring, ofta tankar som generöst delats med andra. Typisk maskulint drag som får hela vårt samhälle och ekonomi att utvecklas framåt". 
Själv håller jag med om Markus Ollikainen: män är, precis som kvinnor, generellt sett människor med fel och brister men också med många positiva sidor.

Trevlig helg på er!

30 kommentarer:

 1. Om du byter ut invandrare mot rasist i min text ger den en sannare bild av verkligheten. Jag tillhör nämligen den förtryckta underprivilegierade gruppen i den här ekvationen. Alltså såhär:

  Mina erfarenheter av rasister efter 45 år på jorden är inte goda, för att underdriva. Alla rasister där jag växte upp på 70-talet var stränga, arga, okänsliga och inte särskilt förtjusta i invandrarbarn. Om man slog sig, hade blivit retad, var ledsen eller på något annat sätt visade sig 'svag' var det inte rasisterna man vände sig till. De verkade helt enkelt inte förstå hur man tröstar, pratar mjukt, är omhändertagande, omvårdande och snäll. Det var rasisterna under min uppväxt som stod för våldet, de sexuella anspelningarna och kladdandet - på barn, på mig. I skolan såg jag äldre rasister mobba de yngre på de mest utstuderat grymma sätt. Jag mår dåligt än i dag när jag tänker på det".

  Jag hatar inte män. Jag är mest av allt rädd för män, särskilt män i grupp och ännu mer när de är alkoholpåverkade. Tycker du att jag bör skämmas över det? Du använder dessutom offerkofteri på ett felaktigt sätt. Man väljer inte att vara offer för våld och sexuella övergrepp - man blir det för att någon annan väljer åt en.

  Jag håller med dig om att människor först och främst är individer med bra och dåliga egenskaper. Som kvinna löper jag ändå större risk att bli utsatt för våldtäkter och våld från en man än från en kvinna. Jag vet inte heller vilken man som är ett potentiellt hot för mig när jag promenerar ensam sent på kvällen för att ta ett exempel, eftersom jag inte kan se det på honom. Eller förnekar du att det finns situationer för mig som är förenade med risk för våld från män?

  Jag vet inte heller riktigt varför du uppfattar det så farligt att jag är feminist och rädd kvinna så att du jämför det med den livsfarliga sjukdomen rabies. Jag är inte våldsam, i min första kontakt med en man är jag alltid trevlig (precis som jag är med kvinnor), jag förföljer inga män, sprejar inte färg över deras hus eller kokar deras kaniner. Det enda jag gör är att skriva i min blogg om mina och andra kvinnors erfarenheter av våld, sexuella övergrepp och hotfullt beteende från män. Vilket tror du är det effektivaste sättet att få en bättre värd - att jag slutar vara feminist och blogga eller att vi arbetar tillsammans för att få stopp våldet?

  SvaraRadera
 2. @Maria Engelwinge

  Du tillhör inte någon förtryckt underprivilegierad grupp. Vidare är inte rasister någon identifierbar grupp och därför är dit exempel felaktigt. Det är ändå fördomsfullt eftersom endast ett fåtal rasister kan tänkas agera som du beskriver och de flesta inte. De flesta skulle inte uttrycka sig så generellt om någon grupp människor. Det är ett ofog att ta något beteende som enskilda individer av en grupp gör sig skyldiga till och göra det till en norm för hela gruppen. Exempelvis säger feminister att män våldtar medan rasister säger att invandrare våldtar. Alltså resonerar feminister och rasister på ett likartat sätt.

  Om du inte hatar män, varför ger du isåfall gruppen män nedsättande omdömen, och inte de enskilda individer som du anser behandlat dig illa? Den som likt dig har en irrationell rädsla för något lider av en fobi, i ditt fall androfobi. Sök läkarhjälp. Allvarligt, gör det. Psykiska problem tycker jag inte är något att skämmas för. När det gäller att vara ett offer är det alltid något man väljer själv.

  Riskbedömningar. Du löper även en risk att bli träffad av ett nedfallande föremål, och liksom risken att drabbas av våld och våldtäkt är den också liten. Alltså ingenting att gå omkring och oroa sig för. De allra flesta män har en social spärr mot att använda våld mot en kvinna, vilket även gäller i självförsvar. Kvinnor har inte någon sådan spärr och är i genomsnitt minst lika aggressiva/våldsamma som en man. Att du som kvinna har en större risk att utsättas för våld från en man än från en annan kvinna är en myt. Det enda som kan spela in är den generella storleksskillnaden. Risken att skadas allvarligt är större från en manlig än från en kvinnlig angripare och chansen att avvärja angreppet är större om angriparen är en kvinna än om den är en man (något som kvinnliga angripare kan motväga genom att agera i grupp). Däremot löper du en avsevärt större risk att bli utsatt för psykiskt våld, t. ex. förtal från en kvinna än från en man. Att risken för en kvinna att bli utsatt för en våldtäkt från en man är större än från en kvinna beror på att det finns betydligt fler heterosexuella män än homosexuella kvinnor, samt den generella storleksskillnaden som jag redan diskuterat. Den risken är ändå försvinnande liten. Om du nu är så rädd för att promenera sent på kvällen, be en man att ta följe. 99,9% av alla män är hyggliga och hjälpsamma. Och mannen som går bakom dig är förmodligen mannen som skulle försvara dig med sitt liv som insats om någon skulle angripa dig. Mannen som går bakom dig är mannen som med sin blotta närvaro kommer avskräcka någon angripare. Ja, teoretiskt finns det situationer för dig som är förenade med reell risk för våld från män. Men de kan enkelt neutraliseras. Slå inte en man, provocera inte en man eller förtala inte en man, för det finns ett fåtal män som går emot manlighetsnormen och slår tillbaka.

  Det är inte blogginnehavaren som gör jämförelsen med rabies utan det gör Blondinbella, som varje gång hon bloggar eller twittrar blir ondskefullt angripen av en flock feminister ylande efter blod. Så du säger att du inte begår våld mot män eller deras egendom (fysiskt våld), vad bra för dig. Men vad du däremot gör är att du utsätter män för t. ex. förtal och uppvigling (psykiskt våld) genom sättet du uttrycker dig på och innehållet i din blogg. Vad jag tror är det bästa sättet att få en bättre värld är definitivt att alla slutar vara anhängare till den fascistiska ideologin feminism. Feminister är inte intresserade av något samarbete, allt de är intresserade av är att alla andra ska ansluta sig till deras förvridna syn på omvärlden. Man stoppar inte våld genom att verka efter felaktiga och ogrundade slutsatser på vad våldet orsakas av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Du tillhör inte någon förtryckt underprivilegierad grupp. Vidare är inte rasister någon identifierbar grupp och därför är dit exempel felaktigt."

   Jo, som kvinna tillhör jag en grupp med sämre privilegier och som utsätts för större förtryck än gruppen män. Invandrare är inte heller någon identifierbar grupp (eller kan du se på en person med brun hudton om den är invandrad,adopterad eller på semester i Sverige?) Därför är bytet av ord i min text inte relevant från första början.

   "Om du inte hatar män, varför ger du isåfall gruppen män nedsättande omdömen, och inte de enskilda individer som du anser behandlat dig illa?"

   Hat är inte detsamma som att kritisera, ogilla eller vara rädd för. För jag antar att du inte hatar gruppen feminister, eller?

   "Den som likt dig har en irrationell rädsla för något lider av en fobi, i ditt fall androfobi. Sök läkarhjälp."

   Jag skrev ett inlägg om just det du talar om, hur mycket enklare det vore om jag hade en fobi eller kunde gå i terapi för att bli av med min rädsla. Om hur underbart det hade varit om jag kunde skratta åt den rädsla jag kände när jag för ett par år sen en sen sommarkväll tog en promenad med vovven ner till sjön i Markaryds centrum. För ett par veckor sen blev en kvinna i min ålder våldtagen i närheten av den plats jag befann mig på och vid samma tidpunkt. Har du sökt hjälp för din feministfobi?

   "Du löper även en risk att bli träffad av ett nedfallande föremål, och liksom risken att drabbas av våld och våldtäkt är den också liten. Alltså ingenting att gå omkring och oroa sig för."

   Ingenting att oroa sig för skriver du. Så nedlåtande. Får anta att du aldrig varit med om en våldtäkt eller behövt oroa dig för det.

   "Om du nu är så rädd för att promenera sent på kvällen, be en man att ta följe." "Slå inte en man, provocera inte en man eller förtala inte en man, för det finns ett fåtal män som går emot manlighetsnormen och slår tillbaka."


   Numera gör jag precis det du föreslår - jag går aldrig ut på promenas sena sommarpromenader utan min make. Inser du hur det begränsar mitt liv? Och inser du hur du lägger över ansvaret på mig genom att säga att jag måste bete mig på ett visst sätt för att inte bli slagen? Hur vore det att säga till män att inte slå och våldta istället?

   "Det är inte blogginnehavaren som gör jämförelsen med rabies utan det gör Blondinbella, som varje gång hon bloggar eller twittrar blir ondskefullt angripen av en flock feminister ylande efter blod."

   Bloggaren lånar Blondinbellas uttryck för att beskriva mig och tycker uppenbarligen att det är passande. Och hur var det nu med att förtala grupper i samhället? Ondskefulla feminister som ylar efter blod? Man skulle nästan kunna tro att du hatar feminister.

   "Men vad du däremot gör är att du utsätter män för t. ex. förtal och uppvigling (psykiskt våld) genom sättet du uttrycker dig på och innehållet i din blogg."

   Jag förtalar ingen min blogg. Det jag skriver är inte mer uppviglande än det som skrivs i den här bloggen - bara att det är mot feminister istället.

   "Feminister är inte intresserade av något samarbete, allt de är intresserade av är att alla andra ska ansluta sig till deras förvridna syn på omvärlden."

   Och det ska komma från en som tycker illa om förtal och uppvigling och generaliseringar av grupper i samhället. Jag ÄR intresserad av samarbete annars skulle jag inte ens prata med dig nu. Jag tror snarare att det är du som inte är intresserad. Du är nämligen inte villig att lyssna på mig och förstå det jag säger, utan att vrida det till en vinkel där allt jag sagt har gått ut på att jag hatar män, vilket jag fortfarande inte gör samt missförstå med flit så att du kan få fortätta ha din uppfattning om feminister som ondskefulla och blodtörstiga.

   "Man stoppar inte våld genom att verka efter felaktiga och ogrundade slutsatser på vad våldet orsakas av."

   Så sluta verka efter dina felaktiga slutsatser då.

   Radera
  2. Patrik, jag missade den här meningen:

   "När det gäller att vara ett offer är det alltid något man väljer själv."

   Hur menar du då?

   Radera
 3. @Maria
  Tycker du att vi män skall skämmas för att vi är män och tycker du att det är rimligt, att som du gör,prata kollektivt om män som våldtäktsmän,våldsverkare och mobbare ? Om jag hade skrivit samma sak om kvinnor som du gör om män så är jag ganska övertygad om att du hade blivit skitförbannad.

  Ja,som kvinna löper du större risk än mig som man att bli våldtagen.Men procentuellt sett så är det inte många kvinnor som blir våldtagna heller även om varje gång det händer är en gång för mycket.

  Kan inte se att Ekvalist skriver att det är farligt att du är feminist och kvinna. Han tar bara upp dig som ett exempel på de extremfeminister som finns på bloggar och kollektivt anklagar män för allt dåligt och det håller jag med honom om att du gör..

  Spännande också att du bjuder in honom att arbeta tillsammans med dig mot våld när du precis har utmålat honom som en potentiell våldtäktsman,mobbare mm enbart pg.a att han är en man. Så skapar man ett bra samarbete(O.B.S Ironi)

  Pelle2

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är helt emot att enskilda personer i en grupp ska skämmas över vad andra personer i den gruppen gjort och sagt. Somliga verkar anse att alla personer i gruppen ska känna skuld över vad andra i den gjort och det är helt fel. Man kan inte hjälpa att man är född man eller vit eller någon av de andra privilegierade grupper som finns i samhället. Däremot är svårt att diskutera en samhällsgrupp om man inte får generalisera.

   Självklart är jag medveten om att inte alla män är våldtäktsmän eller våldsamma eller springer omkring och kränker kvinnor sexuellt. Tillräckligt många gör det dock för att man ska kunna diskutera det på en mer generaliserande basis.

   Det finns redan otaliga texter, kommentarer, krönikor och bloggar på nätet där kvinnor diskuteras på samma sätt. De får andra negativa egenskaper än män tillskrivna sig men annars är det samma typ av fenomen. Bara i den här tråden ser du hur det skrivs om feminister. Jag tar inte åt mig personligen av vad någon skriver om mig - däremot tar jag våld och sexuella kränkningar personligt. Så skitförbannad över att bli kallad rabiessmittad, ondskefull och blodtörtig - nej.

   Bloggaren jämför mig med en rabiessmittad - därav drog jag slutsatsen att jag bär på en farlig sjukdom - feminismen.

   Jag bjöd inte in bloggaren specifikt, men jag välkomnar definitiv ett samarbete mellan män och kvinnor. Om det ska fungera måste vi börja lyssna på varandra - både män och kvinnor. En av de första saker män kan göra är att inte gå in i försvarsställning så fort generaliseringar av män kommer på tal. Ett annat sätt är att bara lyssna och försöka förstå. Ett tredje är att inte misstro, förminska och förlöjliga kvinnor när de berättar om sin verklighet.

   Det kvinnor kan göra att försöka förstå hur felaktigt utpekade många män känner sig när de blir ihopklumpade med diverse våldsverkare. De behöver inte heller skriva på sina bloggar att ALLA män är förtryckare och liknande.

   Radera
 4. som jag säger så är jämställdhet samma rättigheter men också samma skyldigheter inför lagen,man som kvinna pojke som flicka och så är det inte i dag tyvär

  SvaraRadera
 5. maria det där med alkohol respaktive man som kvinna det kan diskuteras,för att ha en mamma som super är samma som att ha en pappa som super så maria kom ner på jorden på den frågan i stället, så kan vi diskutera om den saken

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan absolut vara samma sak. Jag tänkte på vuxna människor som dricker tillsammans med andra vuxna. BTW "Kom ner på jorden" - vad är det för nedlåtande attityd?

   Radera
 6. Maria Engelwinge

  Du har en sexistisk blogg, eftersom du skriver nedsättande om gruppen män på grund av några individers handlingar. Din blogg sprider därför en unken, sexistisk manssyn.

  Män är dessutom något mer brottsutsatta än kvinnor. Jag är emot alla vålds- och sexualbrott och kämpar gärna för att få ned kriminalitet som drabbar både män och kvinnor och som trots allt har båda könen bland förövarna även om männen dominerar.

  Det finns vettiga varianter av feminism som inte är sexistisk men tyvärr hör din blogg inte dit. Min tanke är inte främst att omvända dig (det verkar vara en tidskrävande process) utan att uppmärksamma andra om att det sprids sexism i feminismens namn.

  SvaraRadera
 7. Jag skriver aldrig nedlåtande om män, men det gör du om feminister. Det är din blogg som luktar illa och osar av sexistisk syn på kvinnor som ju nästan alla feminister är. Vad du tycker är vettig feminism är mig fullkomligt ointressant eftersom du på alla sätt visat att du inte är intreserad av att lyssna, förstå och ha ett schysst samtal eller hitta beröringspunkter där vi skulle kunna mötas. Skillnaden mellan oss är att jag vill ha samtal och mötas - du vill bara bekräfta din bild av den galna, rabiessmittade feministen som vill skära kuken av alla män.

  SvaraRadera
 8. Maria,

  Ditt första inlägg jämförde män med rasister. Det är fullständigt uppenbart att du har en sexistisk syn på män. Hur du ovan kan skriva att du "aldrig skriver nedlåtande om män" är ju uppenbart och demonstrativt falskt. Läser du inte dina egna texter?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, mitt första inägg handlade om män varpå ägaren till den här bloggen bytte ut det mot invandrare, varpå jag bytte ut invandrare till rasister. Det betyder inte att jag tycker att män är rasister. Män är gynnade som grupp - kvinnor är det inte. Rasister är gynnade som grupp - invandrare är det inte. Det kanske är du som borde läsa på bättre?

   Nu kan vi ju naturligtvis bedöma vad som är nedlåtande på olika sätt, men ge gärna ett exempel på där jag varit nedlåtande mot gruppen män.

   Radera
 9. @ Maria

  "Självklart är jag medveten om att inte alla män är våldtäktsmän eller våldsamma eller springer omkring och kränker kvinnor sexuellt. Tillräckligt många gör det dock för att man ska kunna diskutera det på en mer generaliserande basis"

  Försök att förstå hur sexistiskt och orationellt ditt ovanstående citat är. Kan du rationellt greppa hur liten del av alla män som våldtar kvinnor? Inser du hur verklighetsfrånvänt det blir att smutskasta hela gruppen män med tanke på hur mycket postivt som män bidrar medi samhället? Du skriver att du vill ha ett samtal och mötas men du ger ju inte riktigt det intrycket.

  "Jag skriver aldrig nedlåtande om män". Det gör du ju bevisligen.
  "Nästan alla kvinnor är feminister." Väldigt få kvinnor utrycker sig som du gör om män. (I media ges dock stort utrymme för extrema och mansfientliga åsikter.)
  "Som kvinna har jag sämre privilegier och är utsatt för större förtryck". Nämn dessa konkret.

  Du är inget offer som kvinna. Du väljer att vara det. Rädslan och aversionen mot män som du uppvisar är varken sund eller rationell. Ungefär som flygrädsla med skillnaden att flygrädda förstår att sin rädsla inte är rationell.

  En bättre värld skriver du i din första kommentar. Den skapas ju inte genom orationell sexism. Nu har du möjligheten att ta några steg mot en bättre värld genom att reflektera över hur rimliga (och sunda) dina värderingar är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en liten del. Ca 1-2 procent av männen i västvärlden uppskattas vara våldtäktsmän. Lika många procent som uppskattas vara homosexuella (disclaimer: jag likställer inte våldtäktsmän och homosexuella utan jämför siffror nu för att kunna analysera.) Lika vanligt eller ovanligt som det är att möta en homosexuell på stan, på krogen, på en fest, på en konsert, på Ica - är det att möta en våldtäktsman. Därmed inte sagt att alla våldtäktsmän våldtar varje dag eller ens varje månad. Risken finns där lika fullt eftersom jag inte kan veta vem av de män jag möter som är kapabel att våldta mig. Det är inte en irrationell rädsla. Punkt. Jag smutskasatar inte gruppen män. Visa gärna var jag gör det. Kopiera citat så att vi tillsamman kan titta på det.

   "Du skriver att du vill ha ett samtal och mötas men du ger ju inte riktigt det intrycket."

   Jaså, jag tycker att vi har samtalat bra hittills? Ingen har fått några utbrott av rabies och ingen har fått könsordstourettes. Hur skulle du vilja att vårt samtal såg ut då, om du fick önska?

   "Jag skriver aldrig nedlåtande om män". Det gör du ju bevisligen.

   Återigen, var? Visa mig ett konkret exempel.

   "Nästan alla kvinnor är feminister." Väldigt få kvinnor utrycker sig som du gör om män. (I media ges dock stort utrymme för extrema och mansfientliga åsikter.)

   Jag tror du läste fel där. Jag skrev såhär: "...och osar av sexistisk syn på kvinnor som ju nästan alla feminister är. Nästan alla feminister är kvinnor. Inte "alla kvinnor är feminister". Läs en gång till så förstår du säkert.

   Om du på allvar är intresserad och inte frågar bara för att du är grälsjuk finns en stor del av min historia på min blogg där jag berättar om saker jag utsatts för som förtryckt och oprivilegierad. Och efter att ha läst det, om du läser, behöver du inte alls leta upp mig för att tala om för mig hur fel jag har. Jag är helt ointresserad av din åsikt i den frågan.

   Du har rätt att jag i min blotta egenskap av kvinna inte är något offer och det har jag aldrig påstått heller. De enda gångerna jag refererar till mig själv som offer är i betydelsen brottsoffer och andra situationer då handlandet från den andra parten kanske inte är brottsligt men likväl finns det ett offer, som i fallet mobbning. I just de fallen som är på gränsen försöker jag att inte atala om mig själv som offer.

   "Rädslan och aversionen mot män som du uppvisar är varken sund eller rationell."

   Tack för din åsikt. Jag delar den inte.

   "Nu har du möjligheten att ta några steg mot en bättre värld genom att reflektera över hur rimliga (och sunda) dina värderingar är."

   Dito.

   Radera
  2. angående sexbrott så är det lika många kvinnor och flickor som begår sexbrott mot män och pojkar som män som begår sexbrott mot kvinnor och flickor men det tystas och mörkas ned av samhället för det är ju kvinnorna som alltid är offret även när det är kvinnan som är förövaren och pojken eller mannen som är offret tyvär,och det är bara att ta prostitution som exempel där det visar enligt udersökningar som gjorts i eu där det visar att det är mer än dubbelt så många pojkar som säljer sex till kvinnor och flickor och även till män än flickor som säljer sex till män,men tyvär så mörkar det svenska samhället detta för det är ju kvinnorna och flickorna som alltid är offret även när det är kvinnorna som är sexföeövaren.

   Radera
  3. Hans Anderberg9 juni 2013 18:02

   Påståendet att det är en feminist-statistisk konspiration emot män, som "Anonym" menar här, är nästintill skrattretande. Att det skulle utföras en logisk fallgrop sk. "even stephen" mellan män och kvinnors sexbrott (dvs att de är precis samma) är så inkorrekt som man möjligen kan göra ett påstående. Alla med någon slags form av sunt förnuft förstår detta. Däremot, för de utan sådant förnuft vill jag hänvisa till Brå:

   "Det är främst män som misstänks för sexualbrott; av de misstänkta är endast 2 procent kvinnor. Unga män dominerar bland gärningsmännen, medan unga kvinnor är överrepresenterade bland offren — något som framkommer både i Nationella trygghetsundersökningen (NTU) och kriminalstatistiken. Samtidigt som det är främst kvinnor som utsätts för sexualbrott har andelen utsatta män ökat de senaste åren, enligt NTU."

   Att det finns många män som prostituerar sig är givetvis en helt annan fråga. Har du hört talas om att inte blanda ihop äpplen och päron, "Anonym"?? Gå och va ett troll någon annanstans, idiot till karlslok.

   Radera
  4. @ Maria 9 juni 2013 15:17

   Angående samtalet. Det verkade enligt ditt citat nedan som att du var missnöjd med samtalet... (Jag har inget behov av att förändra samtalet, jag bara snappade upp att du uppfattade samtalet som ett problem).
   Ditt citat"Vad du tycker är vettig feminism är mig fullkomligt ointressant eftersom du på alla sätt visat att du inte är intreserad av att lyssna, förstå och ha ett schysst samtal eller hitta beröringspunkter där vi skulle kunna mötas."

   Visar dig nedan på hur du skriver nedlåtande om män:
   "Jag gillar inte män. Alla män där jag växte upp på 70-talet var stränga, arga, okänsliga och inte särskilt förtjusta i flickebarn..."

   Radera
  5. Det är några anonyma i tråden så jag blandade nog ihop er. Eller så trodde jag att ni var fler än ni var.

   Du tycker alltså att det är nedlåtande att inte gilla personer? Gillar du feminister? Pedofiler? Rasister? Säkert finns det någon grupp du inte heller gillar. Anser du att du är nedlåtande när du sitter ensam i tv-soffan och tänker att att du ogillar nåt? Eller blir det bara nedlåtande om man skriver det eller säger det högt? Förklara gärna hur du tänker.

   Om "inte gillar" är det mest nedlåtande om män som grupp du kan hitta i min blogg kanske du kan hålla med om att såå himla nedlåtande är jag väl inte? Om jag hade sagt "jag gillar inte de där patetiska impotenta svinen som kallas män" - ja då hade jag verkligen hållit med dig. Men jag säger aldrig så för jag tycker faktiskt inte det. Tro vad du vill, men så ligger det till.

   Radera
  6. fruktansvärt att läsa att det finns personer som tror att pojkar som har blivit utsatta för sexövergrepp av kvinnor lider mindre än flickor som har blivit utsatta av sexövergrepp av män,och sen vet vi att pojkar som har utsatts föe sexövergrepp har mycket svårare att komma ut med det dom har blivit utsatta för och att dessa pojkar i stort sett inte får någon hjälp alls i samhället utan det är bara flickor och kvinnor som samhället lägger energi på att hjälpa tyvär och att det är dessutom väldigt skammbelagt för dessa pojkar att våga berätta och sedan när dom inte får någon hjälp av samhället eller stöd ja då är det ju än värre för dessa pojk offer,så då är det ju inte konstigt att det inte synns i statistik som brå och andra organisationer har utan allt fokus riktas på dom kvinnor och flickor som blir utsatta för sexövergrepp

   Radera
 10. "Som kvinna har jag sämre privilegier och är utsatt för större förtryck". Nämn dessa konkret."

  Glömde kopiera denna mening som ska stå efter sjunde stycket uppifrån. Så, nu blir det lättare att läsa och förstå vad jag svarar på.

  SvaraRadera
 11. Maria Engelwinge:

  Jag har anklagat din blogg för att vara sexistisk och givit ett konkret exempel på det i detta inlägg.

  Kan du ge ett konkret exempel på textstycke från min blogg som du menar är sexistiskt, tack? Annars blir det ju bara en lös, svepande anklagelse från din sida.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hans Anderberg9 juni 2013 18:16

   "Kan du ge ett konkret exempel på textstycke från min blogg som du menar är sexistiskt, tack? Annars blir det ju bara en lös, svepande anklagelse från din sida."

   Ja du, kanske det här:
   "Det är verkligen en underlig känsla att botanisera bland "rabiesfeministiska" bloggar". Troligtvis kommer du avtacka dig denna koppling då du bara "citerar" någon annan, eller hur? Hycklare där.

   En annan bit:
   "Min kommentar: om man tror att patriarkatet finns så är en trolig orsak eller reaktion att man är, eller håller på att bli, manshatare i en eller annan form. Manshat är en rimlig orsak eller reaktion på tron på patriarkatet."

   Så om man acceptar detta faktum, att det socio-ekonomiska/politiska systemet och influenserna därtill huvudsakligen har varit (och fortfarande är) mansdominerade och manstyrda, är man rimligen manshatare? Hmm. Hycklare där.

   Jag anser att begreppet "sexism" är används alldeles för ofta. Det urholkas. Eller, du kanske menar att du är en av de få av oss män som är helt balanserad "even stephen" om detta? Om du, i så fall, påstår det sistnämnda så måste jag bara säga igen... hycklare där.

   Radera
  2. Nationalencyklopedins definition av sexism är

   "nedvärdering av en person p.g.a. dennas kön"

   På vilket sätt menar du att de citat du anger nedvärderar någon pga kön?

   Radera
 12. Och här är mitt konkreta exempel: Du driver en anti-feministisk blogg där majoriteten av de inlägg jag hunnit skumma igenom handlar om att kritisera och ogilla feminismen (textstycke efter förfrågan: "Det är verkligen en underlig känsla att botanisera bland "rabiesfeministiska" bloggar, för att låna Blondinbellas målande ord."). Du ger dig inte på hela gruppen kvinnor, men du ger dig på en annan stor grupp i samhället som i stort sett bara består av kvinnor. Det tycker jag är lika sexistiskt som mitt sätt att se på tillvaron. Jag antar att du inte håller med och jag ska inte vara den som är den. Hädanefter ska jag följa ditt goda exempel och vara anti-maskulist. Jag ska gilla alla snälla män, resten ska jag i min blogg kritisera och ogilla. Men vänta nu... *kliar mig fundersamt på hakan* Jag är ju redan sån!
  Tänk så det kan gå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antifeminism är inte nedvärdering pga kön. Det är kritik mot en ideologi.

   Dessutom är inte min blogg antifeministisk utan ekvalistisk. Den kritiserar åsikter som jag inte delar i könsdebatten. Ibland tillhör de åsikter jag kritiserar feminister, ibland tillhör de icke-feminister. Exempelvis i frågan om könsstympning ("omskärelse") av omyndiga personer så delar jag åsikten med många feminister att detta bör förbjudas, oavsett kön.

   Jag förstår att du känner dig påhoppad. Hoppas du tänker dig för en extra gång nästa gång innan du skriver något sexistiskt på din blogg.

   Radera
  2. "en annan stor grupp i samhället som i stort sett bara består av kvinnor"

   Det är att osynliggöra manliga feminister som Anders Borg, Göran Persson, Jonas Sjöstedt, Ingemar Gens och Stefan Lövdén.

   Feminism är en ideologi som inte är synonym med gruppen kvinnor.

   Radera
 13. Jag tycker väl inte precis att rabiesfeminister har så mycket med kritik av en åsikt att göra som det har med din inställning till feminister. Är du inte mot feminismen? Det kan man annars lätt tro. Avskaffningen av könsstympning är ingen fråga enbart feminister driver. det finns inte vettig människa på den här jorden som inte är emot det.

  Jag förstår att har psykiska problem. Det måste vara jättejobbigt att vara du. Därför hoppas jag för din hälsas skull att du tänker dig för innan du kallar mig rabiesfeminist igen.

  Nä, självklart tycker jag inte så.

  Men så talar du till mig. Så anser du dig ha rätten att förminska mig och ge dig själv tolkningsföreträde över mina känslor. Jag accepterar inte det.

  SvaraRadera
 14. Herregud, jag blir mörkrädd när jag läser kommentarer av män som förnekar sanningen. Som säger att män utsätts för lika många sexövergrepp som kvinnor. Hur ska man då någonsin få bukt med problemet att kvinnor utsätts för övergrepp?! Självklart är det lika illa när män våldtas osv, men de är en minoritet jämfört med kvinnor. Kvinnor är en utsatt grupp över i princip hela världen, utom i enstaka samhällen. Detta är fakta och ingen åsikt. Även normalt kunniga män vet att det är så. Riktiga män erkänner hur det ligger till och vill ändra på detta. Förnekelse är skrämmande. Maria Engelwinge skriver sanningar, tyvärr. Man hade ju kunnat önska att det var på annat sätt...

  Anna Granström.

  SvaraRadera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.