En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

torsdag 13 juni 2013

Manlighetens kostnader diskuteras

Från portalen Jämställ.nu


Längre ner i pressreleasen:


Tre frukostar med jämställdhet
Tisdag 2 juli: Vad kostar manlighet? När vi pratar om män och jämställdhet handlar det oftast om vad enskilda män skulle vinna på det. Sällan pratar vi om vad dagens manlighet kostar samhället i form av våld, kriminalitet, trafikolyckor, missbruk, utsläpp, ohälsa och en könsuppdelad arbetsmarknad. Måste det vara så här eller går det att ändra? Hur gör man det i så fall och vem är det som ska göra det? Medverkar gör bland andra mansforskaren Niklas Järvklo från Stockholms universitet och jämställdhetssamordnaren Carola Samuelsson från Borås stad.

Sexisterna tar efter sina förebilder rasisterna genom att ställa ekonomiska frågor om samhällskostnader för sina antagonister.

Många rasister vill veta vad invandringen kostar samhället och fick nyligen svar på tal av OECD som har beräknat att invandrarna betalar mer till samhället än vad de kostar. Sådana här undersökningar ger sällan ett entydigt, allmängiltigt svar utan har innehåller ofta stora osäkerheter och tveksamma antaganden. Vi får antagligen aldrig någon helt objektiv och tvärsäker bedömning av invandringens nettokostnader. Vi tvingas förhålla oss till invandringen med andra argument.

Om vi ska ta reda på vad manligheten kostar samhället måste vi samtidigt räkna in vad manligheten ger oss i reda pengar. Antagligen skulle en ordentlig undersökning av manlighetens nettokostnader slå fast att män bidrar med mer skattemedel än vad de förbrukar. Att män bidrar till mer än hälften av BNP. Man kan ha invändningar mot en sådan analys, men manlighetens förtjänster går inte att ignorera om man nödvändigtvis vill prata om manlighetens kostnader.

Jag vill naturligtvis inte vara sämre än sexisterna och rasisterna, utan jag vill gärna veta vad Niklas Järvklo och Carola Samuelsson kostar samhället. Enligt min bedömning bidrar de inte till något vettigt med sina utspel, så jag föreslår att lönekostnaden för dem dras in och läggs på förbättrad infrastruktur och offentlig service inom skola, vård och omsorg istället.

Bloggat: Daddy's, Susanna Varis

14 kommentarer:

 1. Jag vet inte vad Järvklo gör på universitetet men lönepengarna som läggs på Carola Samuelsson av Borås stad kunde definitivt läggas på något bättre än genustrams.

  Dessutom borde väl hon som så kallad jämställdhetssamordnare också vara intresserad av vad kvinnorna kostar samhället. Fast hon pratar förmodligen om extremfeministisk jämställdhet där allt som gynnar kvinnor och allt som missgynnar män är bra.

  Pelle2

  SvaraRadera
 2. Manligheten kostar betydligt mindre än den genererar. Vi har det allt bättre, säkrare, rikare, hälsosammare. Det beror i stor utsträckning på uppfinningar skapade ur manlig nyfikenhet och jävlar anamma. Utan manlighetens förmåga att totalt nörda in på en sak skulle vi inte ha den tekniska utveckling och den välfärd vi har.

  Precis som Sverige inte skulle vara det land vi är om det inte varit för influenser utifrån. De stora uppsvingen i Sverige har varit i samband med invandringsepoker. Folkvandringstid, munkar, valloner etc. Samtidigt gör DNs artikel motsata felet av SD. SD anser att invandrare är lika med de från MENA-länder som har svårast att integreras. De andra betraktar invandrare som en homogen grupp. De flesta invandrarna i Sverige är utbildade yrkesfolk som givetvis ger mer än de tar. det kommer inga Tyska, Holländska, Thailändska eller Kinesiska socialfall hit. Men det finns befolkningsgrupper som har svårare att komma in i samhället och hamnar i limbo av eviga SFI-kurser utan innehåll och sysselsättning. Det beror både på att de har färre verktyg än t ex den Chilenska medelklassen som kom på 70-talet och fördomar de möts av i samhället. Dem har vi faktiskt råd att hjälpa på ett bättre sätt.

  Men det är intressant att feministerna verkligen visar sig som fullblodade sexister, med samma "argument" som våra rasister. Och de kallar andra "Breivikanhängare".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ligger mycket i det, AV!

   Radera
 3. Ena sekunden är man privilegierad med guldkort i "patriarkatet" och mest intresserad av förtryck och våldtäkt. I nästa är man en ohälsosam missbrukare. Hur fan får de ihop allt.

  Vad dagens manlighet kostar samhället i form av "utsläpp"... Är det samma gamla tugg om att män kör bil för att det är manligt? Vågar moderatorn kanske föreslå att det kan handla om att det är sju mil till jobbet? Inte denna gången heller...? Kan transport vara både kul och samhällsnyttigt, eller är det bara ett löjligt manligt intresse för dumma män. Tills butiken får slut på garn till fittpysslet kanske...

  Att betygsdiskrimerna pojkar och hälla skattepengar över feminstiskt hyckleri och dubbelmoral är med all säkerhet inte samhällsfrämjande. Det dämpar definitivt min vilja att betala skatt. Om det inte hade varit för att diskussionen är så tillrättalagd, världsfrånvänd och i total brist på nyfikenhet så hade den kanske kunnat bidra med något. El-bilar och teknisk utveckling minskar utsläpp, gnälliga feminister som bara vill prata, prata och pladdra om hur dåliga män är gör det definitivt inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är nästan så man blir sugen på att åka till Almedalen och spela in det där seminariet. Dokumentera dumheten.

   Jag prenumererar på tidningen Ny Teknik som har återkommande inslag om teknisk utveckling mot utsläpp. Ett kön är klart överrepresenterat inom den branschen, gissa vilket.

   Men manlighetens fördelar är inte intressanta att prata om, och inga forskningsanslag går uppenbarligen till sådant, bara till att gnälla över manlighetens brister.

   Radera
 4. Jag sprider min manlighet helt gratis. Någon som vill smaka?

  /Bashflak

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att du gör det, men jag passar ikväll :)

   Radera
 5. Helt underbart rutet! :)

  Men undrar, säger man sig syssla med jämställdhet så måste man väl i så fall även ta reda på vad kvinnligheten kostar? Men kanske är dessa individer mycket riktigt inte i jämställdhetsbranschen. Beklämmande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Precis, kvinnlighetens kostnader är otänkbara att beräkna...

   Radera
 6. hatar er feminister, usäktar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är du ett troll eller stavar du bara illa på fyllan? Tror att du kan argumentera bättre än så egentligen.

   Radera
 7. Bra skrivet med med elegant knorr på slutet!
  Erik S

  SvaraRadera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.