En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

måndag 10 juni 2013

Mer om söderhipstermannens asexualitetSexrådgivaren Katerina Janouch har gjort en djupare dykning i fenomenet "söderhipstermannens asexualitet". Några utdrag.

Kvinna, 31:

"Jag både tycker synd om söderhipstern och samtidigt är jag förbannad på hans självupptagna jävla surdegsstil. Han tror han är guds gåva till kvinnorna? Med vilken rätt? Möjligen har evolutionen nått den punkt att kvinnorna blivit överflödiga i hans bromance-värld. Han tycker att tjejer ska hållas kort. Det enda han har – som vi saknar – är en penis, och den tänker han tjuvhålla på".

Man, 30:

"Och vad är manlighet? Jag vet inte, om jag ska vara ärlig. Jag vet bara att det anses jävligt fult att vilja 'vara man'. Killar i min ålder idag måste betala tusen år av patriarkala synder. Hur kåt blir man av det? Jag tycker för övrigt att det är jävligt skönt att slippa ta alla initiativ och uppvakta brudar".

Jag vet inte vad ni tänker om detta, men själv tänker jag: som en bäddar får en ligga.

Bloggat: Jämställdhetsfeministern, Cornucopia

14 kommentarer:

 1. Vad ska man säga? Janouch med sina mansfientliga råd har ju bäddat för detta länge. På Twitter påstår hon dessutom att det inte har något med feminism att göra.

  Det är härligt att skåda evolution i realtid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Janouch skrev ju följande på twitter om Söderhipstrarna:

   "De är så kvaddade av genustänk o sin skitnödighet att de är rädda för sin kåthet pga kan vara "kränkande".

   Varifrån kommer då genustänket som de har ? Kan det vara "genusforskarna" och extremfeministerna ?

   Och sedan har hon mage att påstå att deras asexualitet inte har med feminismen att göra.
   Men som sagt var konsekvens och logiskt tänkande har väl aldrig varit feministernas starka sida....

   Pelle2

   Radera
 2. Håller med! Om "södermalmssyndromet" sprider sig över världen så dämpas befolkningsexplosionen ;)

  SvaraRadera
 3. Skulle vilja säga att som man bäddar får man inte ligga om man är feminist :-).

  Pelle2

  SvaraRadera
 4. Bra att du tar upp det här. Jag känner en del av personerna i fråga och kan intyga att det stämmer. Många av kvinnorna i KJ's kretsar kan inte hitta män (som duger), och är singlar. Och de män som är kvar i relationer har allt oftare tappat sugen. Och överallt dessa unga män som går hugade, nästan med nerböjda ryggar.

  Det som är intressant, kan jag tycka, är det samtidiga modet bland de unga männen att ha riktigt stora skägg. Kan inte avgöra om det är en desperat återkoppling till en slags biologisk manlighet ingen kan ta ifrån dem, eller om det är solidaritet med moskén på Medborgarplatsen.

  Eller både ock. Hursomhelst är det knastertorrt här på Södermalm (alltså nu menar jag inte när det gäller undertecknad).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har länge misstänkt att det ligger till på det viset angående skäggen. Att de är en, kanske halvt undermedveten, maskulinitetsmarkering.

   Radera
  2. Japp, precis som silikonbröst är kvinnornas, nu när de inte längre "får" framhäva dem på annat sätt via klädsel....
   /Senior

   Radera
 5. Intressant. Kan man föreställa sig reaktionen om en man hade klagat på att kvinnor tjuvhåller på skötet sitt? Han hade blivit utsedd till veckans mansgris. Han ska inte sätta press på kvinnor. Sex med andra är ingen rättighet.

  Men åt andra hållet är det tydligen ok. Dubbelmoral någon?

  SvaraRadera
 6. Ekvalist!

  Det här var något av det roligaste jag läst på länge. Feministiska kvinnor, som under årtionden propagerat mot "den destruktiva mansrollen" och som inget annat önskat sig än att de traditionella männen ska förgöras till förmån för den "metrosexuelle mannen", beklagar sig nu över att männen som gjort allt för att anpassa sig efter dem inte är manliga nog. Nu beklagar de sig över att männen inte tar för sig av dem i sängen och visar lite djurisk kåthet.

  Vilken otrolig dubbelmoral, när samma feministiska kvinnor beklagar sig över att män "objektiviserar" dem och ropar efter hårdare lagar så att män ska kunna dömas för våldtäkt bara på en kvinnas ord och subjektiva upplevelse.

  Söderhipstrarna gör helt rätt i att undvika ha sex med dessa feministiska kvinnor. Feminister brukar för övrigt säga att sex inte är en rättighet. Som tur är gäller det även för dem! Haha!

  SvaraRadera
 7. Den här var intressant:

  Kille, 25:

  ”Jag tar aldrig en tjejs telefonnummer. Addar aldrig på Fejjan. Aldrig. Det var sånt farsan pysslade med. Var gentleman och sån skit. Jag ger henne mitt nummer och hör hon av sig eller vill adda mig så känner jag efter. Kanske? Numera är det brudarna som raggar och det är brudarna som bestämmer. Hey, ni har själva skrivit spelreglerna och jag tycker det är lugnt. Jag behöver inte göra så mycket. Som snubbe blir man ändå bara kallad player om man är för på. Brudar har ändå alla fördelar, så jag behåller min integritet, en brud ska aldrig tro hon kan vara säker på att kunna få mig. Jag bor förresten i Täby, om det spelar nån roll. Att hålla på och hänga efter en brud är inte min stil. Jag tror inte jag vill vara ihop med nån heller. Förhållanden är bara skit. Har aldrig träffat nån som är lycklig efter tre månader. Folk är bara otrogna och gör slut med varandra. Var det ska sluta vet jag inte, jag kanske ändrar attityd när jag blir äldre, men just nu är kärlek bara nånting jobbigt för mig. Jag är asglad att jag inte är kär.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är fan tragiskt att läsa sånt. (23 års äktenskap, på det 24)

   Fugen

   Radera
 8. Nu brukar ju manshatande radikalfeminister som anser att alla ansträngningar för att göra sig snygg och attraktiv för män är att underkasta sig patriarkatet knappast vara särskilt attraktiva. Men med tanke på den bristande självinsikten hos nämnda kvinnor så lär den tanken aldrig slå rot hos dom.

  Som sagt, det vi anser vara manligt respektive kvinnligt har mycket att göra med de egenskaper heterosexuella män och kvinnor anser attraktiva hos det motsatta könet. Kanske har en del av dem börjat inse det så smått?

  Inom raggningskulturen talas det ofta om något som kallas shittest. Ett shittest är när kvinnan i början av ett förhållande försöker trycka ner och dominera dig för att se om du är man nog, faller du till föga och underkastar dig blir du dumpad, står du emot visar du dig vara man nog och inte låter dig förödmjukas eller domineras så blir kvinnan din.

  Är den manshatande radikalfeminismen bara ett kollektivt gigantiskt shittest?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jonte: "Är den manshatande radikalfeminismen bara ett kollektivt gigantiskt shittest?"

   Den frågar har ställs ofta på "the manosphere". Den enda riktigt roliga svaret är "ja".

   Radera
 9. Är den manshatande radikalfeminismen bara ett kollektivt gigantiskt shittest?

  JA!

  Forøvrig fra Norge:

  http://www.dagbladet.no/2013/06/15/kultur/meninger/lordagskommentaren/ideer/kjetil_rolness/27722667/

  SvaraRadera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.