En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

söndag 23 juni 2013

Prata om partnervåldVem är Aftonbladets mest överskattade kolumnist? Natalia Kazmierska är en het kandidat. Hennes senaste alster heter "Vi borde prata mer om män som slår kvinnor". Va? Läser hon inte den tidning hon jobbar för?

Jag skulle vilja att det pratades mer om partnervåld istället. Oberoende av förövarens och offrets kön.

7 kommentarer:

 1. På Ekot idag var ett inslag om nåt nytt lagförslag som skulle ge socialen större befogenheter att ingripa mot offrets vilja, och där talades bara om kvinnliga offer. Regeringens utredare Karin Götblad intervjuades och hon nämnde "kvinnan" minst tre gånger på en kort stund.

  /Bashflak

  SvaraRadera
 2. Här är Götblads debattartikel

  http://www.dn.se/debatt/battre-samordning-kravs-i-bemotandet-av-valdsutsatta/

  /Bashflak

  SvaraRadera
 3. Japp mer prat om partnervåld, men även till skillnad från NK´s uppfattning inte bara om de som slår utan även om de som inte går.

  Men mycket riktigt inte utifrån ett skuldbeläggande 'de får skylla sig själva' utan med empati och kunskap om vilka krafter som styr. Inte bara hos de som slår (eller 'bara' misshandlar psykiskt) utan alltså även hos de som faktiskt inte går, eller går tillbaka.

  Jamen det är faktiskt inte så enkelt brukar några säga då. Nej men det är inte heller bara att säga till de som misshandlar att sluta, vare sig det rör sig om män eller kvinnor, straighta eller hbtq.

  SvaraRadera
 4. Nej, prata mindre om detta, jag är utled på detta ämne som har tröskats om och om igen, och som det lagts ut hundratals miljoner och säkert miljarder under årens lopp, utan några synbara resultat. Människans natur ändrar man inte på så lätt.

  SvaraRadera
 5. Jag tycker verkligen att misshandel är avskyvärt oavsett vem det är som gör det men jag tycker att det är mycket tveksamt att man skall hänga ut just den typen av brottslingar i offentligheten som Kazmierska vill enligt artikeln. Antingen skall man väl i så fall offentligt hänga ut alla brottslingar eller ingen ?

  Undrar också om Kazmierska skulle vilja att man offentligt hänger ut kvinnliga brottslingar också eller om det enbart gäller män ?
  T.ex kvinnan,I Sigtuna tror jag att det var, som mördade sina barn.

  /Pelle 2

  SvaraRadera
 6. Uttrycket "mäns våld mot kvinnor" ger 180.000 Google-träffar. Partnervåld ger bara 16.000. Jag tycker gott att vi kan prata om detta ämne, det kostar inget. Däremot håller jag med Maria om att satsningarna av skattemedel har gett klent resultat.

  Jag tror på kopplingen mellan psykisk ohälsa och partnervåld. Satsa skattemedlen på att göra våra barn tryggare i förskola och skola så ger det förhoppningsvis större effekter mot våldet på sikt.

  SvaraRadera
 7. Ja jag tror ju att mer prat om partnervåld istället för 'mäns våld mot kvinnor' gör att vi just skulle få mer för pengarna.

  SvaraRadera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.