En icke-feministisk jämställdhetsblogg

Om ekvalism

söndag 9 juni 2013

Söderhipstermannens asexualitetDen feministiska sexrådgivaren Katerina Janouch twittrade följande för cirka 23 timmar sedan:

Nu pratat m tionde kvinnan som beklagar sig över "söderhipstermannens asexualitet".

Det här väcker min fantasi. Vi vet ju att Södermalm är ett område som har en förhållandevis hög förekomst av feminister. Har söderhipstermännen så dålig erfarenhet av feministiska kvinnor i sina liv att libidon blivit lidande eller att de helt enkelt har valt bort sexuella kontakter? Vad har de i så fall råkat ut för rent konkret? Vi kanske behöver en #prataomdet-kampanj på ämnet? En artikelserie i Aftonbladet? Går "söderhipstermannens asexualitet" att klandra patriarkatet för om man förvrider resonemanget tillräckligt?

Fortsättning här.

17 kommentarer:

 1. Självklart är det patriarkatets fel att söderhipstern är asexuell. De förtrycker kvinnorna genom att inte ställa upp när kvinnorna vill ha sex.För alla vet ju att män alltid vill ha sex. Det har hela bibliotek av feministisk forskning visat :-).

  Pelle2

  SvaraRadera
 2. Klassisk dubbelbestraffning, alltså? När kvinnan vill bli objektifierad så blir hon istället osynliggjord?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, det är en klockren dubbelbestraffning :-).


   Pelle2

   Radera
  2. Kul också att dom fortfarande ser det som mannens plikt att ta initiativ till sex. Om inte mannen vågar visa sig kåt och intresserad kan väl kvinnan själv ta initiativ?

   Radera
 3. Förvånar mig inte ett dugg, med tanke på hur radikalfeministiskt Södermalm är så anses det väl vara objektifiering att ens visa sig intresserad av en kvinna?

  Kul att Katerina Janouch stunden efter twittrade detta:

  Mer ur samma fatabur: "De är så kvaddade av genustänk o sin skitnödighet att de är rädda för sin kåthet pga kan vara "kränkande".
  https://twitter.com/katjanouch/status/343406286186106881  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som en möjlig hypotes!

   Radera
  2. Mycket av könsskillnaderna och de normer som feminister förfasar sig över är ju baserade på sexuell selektion. Anledningen till att normen säger att män ska vara tuffa, starka och inte visa sig svaga är att en förkrossande majoritet av heterosexuella kvinnor anser att svaga, rädda och mesiga män är avtändande.

   Om du då som feministerna ser det som din plikt att bryta mot alla dessa manlighetsnormer så kommer du knappast att uppfattas som attraktiv i kvinnors ögon.

   Radera
  3. Först klagar Janouch på att söderhipstern är asexuell och därefter på att han är kvaddad av genustänk.
   Jag tycker att hon som feminist skall vara glad att hon äntligen har skapat en man som beter sig som feministerna vill att de skall vara. Dv.s be om ursäkt för sin existens och för sin del i det patriarkala förtryckarsamhället och absolut inte objektifiera kvinnan genom att visa ett sexuellt intresse för henne.

   Att det sedan innebär att feministerna inte får något sex är väl ett lågt pris att betala ?
   Eller så får de väl göra som många av elitfeministerna gör,dv.s skaffa sig en patriarkal alfahanne som de kan gifta sig med.Sedan att det kan vara lite svårt att försvara det beteendet är väl något som de tar med jämnmod eftersom konsekvens och leva som man lär inte är deras starka sida....

   Pelle2

   Radera
 4. "Vi vet ju att Södermalm är ett område som har en förhållandevis hög förekomst av feminister."

  Du har förresten just vunnit pris för seklets understatement! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag gillar understatements!

   Radera
 5. Vi kan i alla fall vara överens om att kvinnor drabbas värst av denna asexualitet. Det är ett av patriarkatets mer intrikata sätt att förtrycka kvinnor. Att förvägra kvinnor sexuell tillfredsställelse. Något måste göras. Kanske statssubventionerade "dansresor" till Gambia, Costa Rica eller Jamaica för kvinnor? Observera att samma rättigheter aldrig gäller män.

  Mer allvarligt: Med tanke på det gängets fixering vid våldtäkt, "våldtäktskultur" och inställning till ångerrätt, är det inte konstigt att snubbarna där är lite försiktiga med att spela rysk roulette med pitten. Man kan ju vakna upp i en cell efter ett nattragg och efterföljande dålig prestation. Dessutom är de ganska avtändande om man bortser från yttre attribut och tar med intellektuella faktorer som de vill.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kom att tänka på den där aftonbladetundersökningen som visade att just de segment av befolkningen där enustänket är överrepresenterat (välutbildade urbana storstadsbor) är mest missnöjda med sexlivet, har minst sexlust och har sex mest sällan även när de har en parrelation (noterbart är också att singlar är överrepresenterade i denna grupp).

   Om du går in för att krossa normerna för kvinnligt och manligt som ju till stor del är baserade på de egenskaper män och kvinnor genom historiens gång funnit attraktiva hos det motsatta könet så är ju risken stor att detta drabbar även sexlivet och lusten. Mesiga velourmän som ber om ursäkt för sin existens och grova, hårda kvinnor som vägrar att raka sig under armarna är knappast ett bra recept om man vill få det spraka till i sängen.

   När det dessutom verkar som om dessa normbrytande kvinnor fortfarande är så pass normativa att de tycker att det är männens uppgift att ta initiativ till sex och männen inte vågar för att inte framstå som våldtäktsmän så har du receptet för det framtida asexuella samhället där all reproduktion sker via provrörsbefruktning.

   Radera
  2. Beror väl på... En del emo-killar gillar kanske biffiga bulgariska kulstöterskor med genusfnatt - det kvalar väl åtminstone in som 'exotisk upplevelse'? :-D

   Hjalmar

   Radera
  3. Om killar inte gillar biffiga bulgariska kulstöterskor med genusfnatt så är det hursomhelst enbart patriarkatets fel! :-D

   Fråga Lady Dahmer, hon vet... ;-)

   Radera
 6. Många intressanta förklaringar! Vi har ju även en storskalig förändring som Aftonbladet blåste på stort om härom veckan. Svenska befolkningen har allt färre samlag. Kan det vara "södermalmssyndromet" som har smittat av sig?

  Metrosexuella velourmän som får höra att deras lust är en vulgär upprätthållare av patriarkatet och att de är "potentiella våldtäktsmän" tappar självförtroendet och glöden. Kvinnor som ser ut som skogstroll säger att de vill ha "mjuka män" men drömmer, likt Linda Bengtzing, om en bad boy, alltmedan bad boysen blir allt färre. Kan det vara sådant som gör att befolkningen har allt mindre sex?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bittergubben har skrivit intressanta inlägg om just det här förut

   http://bittergubben.wordpress.com/2013/06/06/nina-bjork-och-bejakade-konsskillnader

   http://bittergubben.wordpress.com/2012/03/17/att-jamfora-varderingen-av-maskulint-och-feminint/

   Han menar vilket är tvärtemot vad all politisk korrekthet säger att det är logisk att uppmuntra olika egenskaper hos de bägge könen eftersom män och kvinnor har olika preferenser när det kommer till partnerval

   "Säger man att pojkarnas värld skall expanderas, de skall kunna vara blyga och nervösa, socialt osäkra, de skall inte ha krav på sig att vara modiga, de skall inte ha sådana krav på sig som flickorna slipper undan från. Vad händer då när dessa pojkar utvärderas av framtida potentiella partners?"

   Han kanske borde titta på södermalmhipsters.... :D

   "Ett genusdagis som uppmuntrar pojkar att vara blödiga med sina känslor, fjolliga, klena och fega, det borde inte heller bli populärt. Pojkar och flickor kommer växa upp och bli män och kvinnor, som kommer värderas av det motsatta könet utifrån de saker som det motsatta könet värderar. De kraven bör man vara någotsånär förberedd på."

   Radera
 7. Läs detta och sluta fundera på varför sexlivet på Södermalm ser ut som det gör...

  http://kvinnopartaj.wordpress.com/2013/05/27/hot-om-vald/

  Är någon man här intresserad?

  SvaraRadera

Kommentarer inaktiverade

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.